Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

BUNU 90 YAŞINDA BAŞARDI

gundemeregli.com-Zonguldak&[#]8217;ta, 90 yaşındaki Rıza Denizci, sekiz ayda Kur&[#]8217;an-ı Kerim okumayı öğrendi. Yenimahalle Camii Kur´an Kursu´nda Kur´an-ı Kerimi yüzünden okumayı öğrenen Rıza Denizci, esprili kişiliği ve azmiyle kurs arkadaşlarına örnek oldu. Kurs sayesinde yıllarca öğrenmek istediği Kur´an-ı Kerimi okumayı başaran Denizci, Elif Be´yi biz hiç bilmiyorduk. Çok istedim Allah´tan, hatta kendime bir hoca tutmayı arzu ettim. Kur´an-ı Kerimi öğrenmek istedim fakat maddiyat yeterli gelmedi. Burayı öğrenince, Durmuş hocamız bize öğretti. 90 yaşında Kur´an-ı Kerimi okumayı öğrendim. Benim buraya gelmem yarım saati buluyor. Bir sene önce kalçamdan ameliyat oldum. Ayağımda biraz yürümekte zorluyor, ama buna rağmen buraya geliyorum. Kahvelerde taş oynamasınlar gelsinler, Allah´ın kelamını öğrensinler dedi.
Uzun yıllardan bu yana Kur´an Kursu öğreticiliği yapan Durmuş Aydemir ise şöyle konuştu: Bir çok arkadaşımız kahvelerdeydi. Buradaki öğrencilerin zaten geneli emeklidir. Kahvelerde, akşama kadar zamanlarını boşa geçiriyordular. Biz bunları tespit ettik. Evlerine gittik, çay içtik sohbet ettik. Kurstan bahsettik. Kur´anın faziletinden bahsettik. Bunların içerisinde 70´in üzerinde olan amcalarımız var. Özellikle Rıza amca burada çok dikkat çekti. Yaşı 90 ve yarım saatlik yoldan geliyor. Hatta bir ayağı sakat, baston ile beraber buraya geliyor. Çok azimli, çok da zeki bir amcamız. Çok da esprili bir amcamız. Hiç bir harfi dahi bilmiyordu, Kur´an aşkı vardı. Kur´an okumayı öğrendi.
Evli ve iki çocuk babası Rıza Denizci, 15 kişilik sınıfta okuma azmi ile Zonguldak Müftülüğü´nden aldığı Teşekkür Belgesi ile arkadaşlarına örnek oldu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
631 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1519 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
926 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
885 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
220 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI