Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

YILDIRIM KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİN OKUMA BAYRAMI

gundemeregli.com-Yıldırım Koleji tarafından 1. Sınıf öğrencilerine Okuma Bayramı ve Bilgiyap Ödül Töreni düzenledi.

Gülüç Anadolu Otel&[#]8217;de yapılan programa Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Ereğli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç ve Şube Müdürleri katıldı.

Yıldırım Koleji 1.sınıf Minik öğrencilerinin birbirinden güzel etkinlikler sergilediği Sgecede çocukların mutluluğuna aileleri de ortak oldu.

Öğrencilerin drama, folklor gösterileri, fotoğraf sunumları, İngilizce ve Türkçe şarkılarıyla süslediği gecede harflerin padişahı ve miniklerin oluşturduğu mehteran gösterisi ile büyük ilgi topladı.

Gecede ayrıca 20 Nisan 2013 anasınıfı öğrencilerine yönelik yapılan ve 597 öğrencinin katıldığı BİLGİYAP&[#]8217;ın (Bilgi ve Yapboz Şenliği) ödül töreni yapıldı. Yapılan tören sonrasında öğrenci ve öğretmenlerine çeşitli ödüller verildi.

1. olan öğrenci&[#]8217;ye ödül veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç &[#]8221;Yıldırım Koleji&[#]8217;nin son dönemlerde kazanmış olduğu uluslararası proje başarıları bizleri gururlandırıyor. Bu minik öğrencilerimizi yetiştiren öğretmeni, anneyi ve babayı tebrik ediyorum.&[#]8221; dedi.

Programla ilgili bilgiler veren Yıldırım Koleji Okul Müdürü Mehmet Sarısoy şunları ifade etti&[#]8221; Eğitimin anne karnından hayatın sonuna kadar devam eden uzun bir süreç olduğunu hepimiz biliyoruz. Ve bu sürecin güzel günlerinden birini, bir eğitim bayramını daha hep beraber yaşıyoruz. Çocuklarımız bugün artık okuyorlar, hayatı anlamanın ilk basamağındalar. Bundan sonra posta kutularından gelen mektupların kime ait olduğunu okuyup belki de &[#]8220;Baba mektubun gelmiş!&[#]8221; diyecekler. Anneleri için aldıkları bir hediyeye &[#]8220;Canım anneme..&[#]8221; diye kendileri yazacaklar. Karşıdan gelen otobüsün hangi semte gittiğini kendileri okuyup bilecekler. Hasılı okuyup yazacaklar. Ama zaten bu kısmı zaten onlar adına çok kolaydı ve çocuklarımızda kısa zamanda okuma yazma öğrendiler. Fakat Yıldırım Koleji olarak asıl hedefimiz çocuklarımızı gerçek birer okur-yazar olarak yetiştirmek. Bundan sonraki süreçte biz yavrularımıza kâinat kitabını okumayı öğreteceğiz. Bu öğrencilerimiz mezun olurken bazen en anlamlı cümleyi kurumuş bir toprağa düşen yağmur tanesinde okuyacak, bazen en fasih bir cümleyi azmiyle bir kayayı delmiş ve ona tutunarak büyümeye çalışan bir ağaçta okuyacak, bazen de merhamet üzerine söylenmiş en güzel bir şiiri yardıma muhtaç bir insana yardım ederek yazacaklar. Ve ondan sonra gerçek okur yazarlar olarak daha önce mezun ettiğimiz birçok öğrencimiz gibi yaşadıkları toplumda sevgiyi okuyup hoşgörüyü yazacaklar, milleti için gayreti okuyup ülkesi için fedakârlığı yazacaklar. Ve belki de hepsinden önemlisi bencilliği ve banane düşüncesini toplumun defterinden silip sevgiyi, diğergamlığı ve paylaşmayı bir daha silinmemek üzere yazacaklar. Büyük Önder Atatürk&[#]8217;ün Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, şanlı yaşatır, ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder. sözünü esas alarak Yıldırım Koleji&[#]8217;nde, milletimizi hür ve şanlı yaşatma idealine sahip nesiller yetiştiriyoruz.&[#]8221; dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
115 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
164 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
617 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
821 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1510 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
918 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
216 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI