Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

TOPTAN´DAN GEZİ PARKI AÇIKLAMASI

gundemeregli.com-TBMM Eski Başkanı AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, &[#]8220;Taksim´de &[#]8216;Ağaçlar kesilmesin&[#]8217; diye eylem yapan ve sayısı çok az olan bu insanlara daha masum daha dikkatli ve daha müsamahalı niyetlerle yaklaşılmış olsaydı, olaylar muhtemelen bu şekilde gelişmeyecekti&[#]8221; dedi.
TBMM Eski Başkanı AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği  Alaplı ilçesinde Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi. Türkiye&[#]8217;de 1995 yılında başlayan ve yıllarca devam eden Cumartesi Anneleri eylemini hatırlatan Toptan, Taksim olayları ile ilgili şöyle konuştu: &[#]8220;Taksim´de, ´ağaçlar kesilmesin´ diye eylem yapan ve sayısı çok az olan bu insanlara Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç&[#]8217;ın da ifade ettiği gibi daha masum daha dikkatli ve daha müsamahalı niyetlerle yaklaşılmış olsaydı ve ikna yolu seçilmiş olsaydı, muhtemelen olaylar bu şekilde gelişmeyecekti.&[#]8221;
Gelinen süreçte bundan sonra her kesimin, siyasi partilerin hükümetin, muhalefetin ve sivil toplum örgütlerinin tek tek bütün bireylerin dikkatli hareket edip işi daha ileriye götürmemek ve kaos yani kaotik ortam oluşturmamak adına çalışma yapılması gerektiğini belirten Toptan, sözlerine şöyle devam etti: &[#]8220;Temel hak ve özgürlüklerini toplantı, gösteri ve yürüyüş haklarını kullananlar elbette yasa çerçevesinde hareket etmek durumundadır. Ama bu değişime yeni dünya ve düzen ile birlikte yerleşen bir kavramda sivil itaatsizlik kavramıdır. Sivil itaatsizlik kavramı batı demokrasilerinde çok gördüğümüz çokça rastladığımız ve çok uygulanan bir yöntemdir. Bu nedir? Salt şekil olarak baktığımız zaman kanunlara aykırı bir eylem aslında genel hukuk açısından vicdanlara uygun geliyorsa ona yönetenlerin müsamaha göstermesi lazımıdır. Bunu aslında Türkiye yaşadı; Galatasaray Lisesi önünde Cumartesi Anneleri dediğimiz eylem yıllarca sürdü. Buna hukuk açısından baktığımız zamanda orada yapan eylem temel hak ve özgürlüklerin kullanımı değildir, kanuna aykırılıkmış gibi ama insanlar o eylemi masum bir eylem ve gösteri olarak vicdanlarında kabul ettikleri için kimse Cumartesi Annelerine müdahale etmedi. Aslında başlangıçta Taksim´de ağaçlar kesilmesin diye eylem yapan ve sayısı çok az olan bu insanlara Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç&[#]8217;ın da ifade ettiği gibi daha masum daha dikkatli ve daha müsamahalı niyetlerle yaklaşılmış olsaydı ve ikna yolu seçilmiş olsaydı, muhtemelen olaylar bu şekilde gelişmeyecekti.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
135 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
205 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
649 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
842 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
898 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
576 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1527 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
933 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
893 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
224 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI