Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

HALİL POSBIYIK´TAN KORKUYORLAR

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Meclisi&[#]8217;nden çıkmayan kredi talebi için zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

CHP&[#]8217;den ayrılan Bağımsız Meclis Üyelerine yüklenen Posbıyık, &[#]8220;Benden çok korkuyorlar. Bugüne kadar (Halil Posbıyık&[#]8217;ın mahkemeleri var içeri girecek seçime giremeyecek) diye kendi kendilerini teselli ediyorlardı. Kendilerine müjde verdim. Beraat ettik dedim. Buda onları rahatsız etti. Tahmin ediyorum şimdide hizmet yönünden bu kadar hizmet yaparsam. Halil Posbıyık ve halk kazanacak diye bir korku içerisine saplandılar&[#]8221; dedi.

---Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Mecliste Ak Parti ve Bağımsızların oyları ile ret edilen kredi talebine değindi.

Bağımsız Meclis üyelerine yüklenen Posbıyık, bu sonucun çıkacağını bildiklerini ama eski CHP&[#]8217;lilerin hizmete karşı çıktığını kaydetti.

Posbıyık Bozhane&[#]8217;de beraberinde CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Yapılan meclis toplantısını değerlendirdi, Festival ve açılışlar üzerinde durdu.

İşte toplantıdan satırbaşları:

AK Parti&[#]8217;nin yandaşları&[#]8230;

Az evvel belediye meclisinden çıktık. Biz dün akşam belediye meclisinin böyle olacağını biliyorduk. Çünkü yapılan toplantıları biliyoruz. Yusuf Kalay&[#]8217;ın Halil Bozkuş&[#]8217;a verdiği talimatı biliyoruz. Çünkü Halil Bozkuş ve 5 arkadaşı artık AK Parti&[#]8217;nin yandaşı bir Halil Bozkuş ya da Necat Bakan Halil Bozkuş 10 tane oy alabilir ama Necat Bakan 1 tanede oy alamaz. Bunlar siyaset olarak yoklar, CHP sayesinde buradalar. Bundan sonra göremeyecekleri belediye meclis üyeliği bu kadar. Peki neden böyle oldu birden bire 4-5 tane adam niye ayrıldı. Şöyle sağınıza-solunuza bakın, bir inceleyin, Sayın Halil Bozkuş devlet ihaleleri almaya başladı. Herhalde El mahkum dolayıyla finansörlük yapmak suretiyle diğer arkadaşlarını da yanına çekiyor, hayırlı uğurlu olsun diyoruz. AK Parti yandaşlarına da hayırlı olsun diyoruz, Ereğli&[#]8217;ye yaptıkları kötülüklerde hayırlı olsun diyoruz, bu Ereğli&[#]8217;ye yaptıkları kötülükler asla halk tarafından unutulmayacak.

25 Milyon ayırdık

Eğer bu sene bu krediyi vermiş olsalardı, ilave işleri de yapacaktık, aslında yapabileceğimiz işler için 25 Milyon TL ayırdık. Ancak sanayi siteleri olarak kışla sanayi ve belen sanayi siteleri olarak sanayi kendi döktürmesi lazım, ama müracaat ettiler biz program yaptıktan sonra peki dedik biz dökelim. Mutlu olun! Seçimde yaklaşıyor, benim içinde iyi olur dedim, nasıl olsa arsam var satacağım dedim para oradan gelecek güvencem var. Çarşı esnafı geldi (çarsının üzerinin kapatılmasını istiyoruz) dedi. Tamam dedim, sizlere de tamam şu arsayı satayım sizin işinizde yapacağız. Gülüç köprüsünde Bölücek&[#]8217;e Yine Gülüç köprüsünden Hamzafakıhlıya giden yoları yapın dediler. Eyvallah dedik bunları da yaparız öbür taraftan Ören, Kıyıcak, Hamzafakıhlı, Topçalı ve Bölücek&[#]8217;teki kanalizasyon ve su hatları geçen hafta yer kazılmış vaziyette. Bunlar kapatılacak çamur olacak. Bunların üzerini de asfaltlayalım dediler Peki dedik arsayı satmaya kalktık arsayı satarken burayı satamazsın, buraya EKKUR gelecek dediler Allah Allah dedim, Evkur ne iş yapar, buzdolabı satar, çamaşır makinası satar, bizim haberimiz yok ama iyi dedik saygı gösterdik burayı belediye hizmet alanına çevirelim dediler, çevirirken dediler ki, namus sözü dediler, 8 milyon değil, 10 milyon verelim yeter ki sen buranın yapısını değiştir. Bizde öyle yaptık değiştirdik ama söz havada kaldı para vermek istemediler.

Peki o zaman 8 Milyon bir kredi verinde ekstradan programın dışına çıkan Kışla ve Belen sanayi aynı zamanda Bölücek hattındaki Hamzafakıhlı hattındaki yoları yapalım. Bir de çarşının üzerini kapatayım. İşte gördünüz! Bugün onu da vermediler.

Posbıyık&[#]8217;tan korkuyorlar

Bunlar hizmeten kaçtılar Halil Posbıyık&[#]8217;tan çok korkuyorlar. Bugüne kadar (Halil Posbıyık&[#]8217;ın mahkemeleri var içeri girecek seçime giremeyecek) diye kendi kendilerini teselli ediyorlardı. Kendilerine müjde verdim. Beraat ettik dedik, Buda onları rahatsız etti. Tahmin ediyorum şimdide hizmet yönünden bu kadar hizmet yaparsam Halil Posbıyık ve halk kazanacak diye bir korku içerisine saplandılar, çokta doğaladır. Bu söylediğim sözler AK parti grubu için peki diğer CHP&[#]8217;den ayrılan 5 tane meclis üyesi 6.cı&[#]8217; da yolda! Utanmadan gelip CHP&[#]8217;lilerin arasına oturuyor. CHP&[#]8217;lide değil. CHP&[#]8217;lilerin yanına oturuyor buna hiç mana veremiyorum, bir daha da oturamaz.

Emir alıyorlarmış

Onlar meğer emir alıyormuş dün akşam öğrendik. Halil Bozkuş&[#]8217;a talimat vermiş. Yusuf kalay ve neticede onlarda emrindeyiz demişler. Bunlar ne yapmak istiyorlar. AK Partiyi bir yerde saygı ile karşılıyorum. Politika yapıyorlar karşı parti CHP&[#]8217;nin kazanmasının istemiyorlar, 10 ay kaldı belediye seçimlerine, ellerinden geleni yapacaklar. Bu yaptıklarını da mahsur görüyoruz, saygı gösteriyoruz. Ama ben 40 yıldır CHP&[#]8217;liyim diyen bir Abdulkadir Sözer bey efendi diğer günde önerge vermiş Ruhi Cöbekoğlu&[#]8217;nun ismini ver bir yere diye Cöbekoğlu duysa herhalde kabul etmez. Bunu sen CHP&[#]8217;li değilsin ki, sen yandaşsın o yanındaki arkadaşlar bunlar affedilmeyecek adamlar 10 tane oyları yok, bunlar siyesi mevta açık ve net olarak söylüyorum.

Bağımsızlar siyasi mevta olacak

20 yıldır çok sayıda siyasi mevta verdik. Bu 6 tane adamda siyasi mevtadır. Bunlar utanç duyacaklar halkın yüzüne bakamayacaklar, çünkü bunların amacı Halil Posbıyık değil CHP belediye başkanlığını kazanmasın. AK Parti belediye başkanlığı kazansın diye ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar, AK Parti&[#]8217;yi saygı ile karşılıyorum. Onlar şu an Ereğli&[#]8217;yi AK parti&[#]8217;ye teslim edebilmek için, ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar da, Yazık diyorum. Yazık CHP&[#]8217;nin oyları ile oraya geleceksin, ondan sonra CHP&[#]8217;nin yoluna engel çıkarmaya çalışacaksın. Türkiye&[#]8217;de bunun bir örneği yok. İddia ediyorum örneği yok, ne oldu. Şimdi zaten biliyordum. Yusuf Kalay&[#]8217;ıda çok iyi yakaladım. Orda iller Bankasından falan dedi, ben delikanlıyım dedim sende delikanlıysan şer koyalım iller bankasından alayım parayı dedim ama öyle delikanlıyım demek lafla olmuyor ki Delikanlılık başka olay netice ne oldu. Neticede oy vermediler. Belen Sanayi. Kışla Sanayi&[#]8217;nin asfaltını dökme dediler. Ereğli&[#]8217;yi seven belediye meclis üyeleri ile beraber dik durmaya devam edeceğiz.

Törene bekliyoruz

Haziran&[#]8217;da temel atma törenimiz var. Batı Karadeniz&[#]8217;in en büyük terminalini en modern en çağdaş bir terminalini şık bir terminal yapıyoruz. Bütün vatandaşlarımızı bu temel atma törenine bekliyoruz. Saat 10.00&[#]8217;dan itibaren belediye önünden araçlarımız kalkacak ve vatandaşlarımız bu alana getirecektir

Orman türküsü söylüyorlar

AK Parti grubu devamlı huzursuzluk çıkarmaya çalışıyor. Basın mensubu arkadaşlardan bazıları biliyor. Hatta duymuşlardır, bunlar bir orman konusunu ortaya atmışlar. Özelikle AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Kalay ve Esra Alpago sürekli açtıkları mahkemelerden. Mağlup oldukları. Yeni bir türkü Orman türküsü söylüyorlar. Ereğli işletme ve Zonguldak İşletme müdürünü sürekli olarak taciz ediyorlar. Neymiş Forteks evler, Sakindere evler o bölgeler ormanmış. Burada oturan vatandaşların tapusunun iptal edilmesi lazımmış. Vatandaştan ne istiyorsunuz. Vatandaşlar 1977&[#]8217;den beri burada oturuyorlar, bu adamlar orda yerleşmiş, tapuları yok. diye sürekli olarak demeçler veriyorlar, orman İşletmesine baskı yapıyorlar&[#]8221;

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
109 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
160 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
614 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
818 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
878 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
563 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1506 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
915 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
879 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
216 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI