Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

HERKES HADDİNİ VE SINIRINI BİLECEK

 
 
gundemeregli.com- Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın TSO meclis üyelerini &[#]8216;ERDEMİR&[#]8217;e yağcılık yapmak&[#]8217;la eleştirmesine sert yanıt verdi.
Ereğli TSO Meclis salonunda gazeteciler ile bir araya gelen TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın &[#]8216;Fatih Tar&[#]8217;a yağ çekmek için, 3-5 kuruş sacı aşağıya düşürsün diye TSO meclisi emlak verilerini düşürmek için karar almış&[#]8217; şeklindeki sözlerine sert yanıt verdi. Tetiker, emlak verilerini 12 kat artırmakla Ereğli&[#]8217;ye en büyük ihaneti Halil Posbıyık&[#]8217;ın yaptığını söyledi.
&[#]8220;BANKACILARLA TOPLANTI YAPILACAK&[#]8221;
Basın toplantısında konuşmasına göreve geldikleri bir aylık süreçte yaptıkları çalışmaları anlatmakla başlayan Tetiker şunları söyledi; &[#]8220;Ereğli TSO&[#]8217;nun faaliyetlerini sizin vasıtanızla oda üyelerimize, halkımıza duyurmak istiyoruz. Ereğli&[#]8217;de var olan moralsizliği ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu moralsizlik ortadan kalktıktan sonra kendi kaynaklarımızı hemen faaliyete geçirmek odamızın görevi. Göreve geldiğimiz günden itibaren kabulleri kendi aramızda görüştük, talepleri aldık. Çalışmalarımıza ilk günden itibaren başladık. Bunların başında en büyük sancı finansman sancısıydı. Hem bankaların bizi ziyaretinde, hem de bizlerin yaptığı ziyaretlerde finansman konusunu birinci plana alarak önümüzdeki hafta 13 Haziran&[#]8217;da çok sağlıklı geçeceğine inandığımız bir toplantı düzenledik. Bu toplantının başkanlığını sayın valimiz yapacak. Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan&[#]8217;da davetlidir. Ancak biliyorsunuz son günlerdeki bazı gerginliklerden dolayı mecliste yada guruptaki gelişmelerden dolayı izin alması gerektiğini söyledi. Ekonomik can suyu projesini 13 Haziran&[#]8217;da başlatmış olacağız. Banka Genel Müdürleri, bölge müdürleri ve şube müdürleri nezdinde yapacağımız bu toplantı çıkacak toplantı zaptını yine aynı şekilde size doğrudan bilgilendirmek suretiyle değerli üyelerimize hangi noktada neler yapacağımızı, neler sağladığımızı duyuracağız.
&[#]8220;HERKES HADDİNİ VE SINIRINI BİLECEK&[#]8221;
Bununla birlikte asıl mesele ERDEMİR ile olan ilişkilerimiz. ERDEMİR ile ilgili konuda şahsım ve meclis üyelerim adına bir cevap hakkımız var orada. Dünkü basın toplantısı ile ilgili cevap hakkımı da kullanmaya çalışacağım. Biz belirli bir tekâmülü almak zorundayız. Yaşar Tetiker bundan 25-30 sene önceki Yaşar Tetiker değil. Tekâmül insanların olgunlaşması demek. İnsanların çekmiş olduğu sıkıntılar, acılar belirli bir tekâmüle getirmesi lazım. Olgunlaşması lazım. Eğer bunu yapamıyorsan demek ki bu insanlıktan nasibini almamıştır. &[#]8216;Mümkün olduğu kadar kimseye fazla çakmadan, kırmadan, dökmeden meseleleri halletmeye çalışacağım&[#]8217; dedim. Ama Yaşar Tetiker&[#]8217;i fazla zorlarlarsa, tabiri caizse cami duvarına işerlerse, bu Yaşar Tetiker gereken cevabı verir. Kimse cami duvarına işemeyecek. Haddini bilecek, sınırını bilecek, ölçüsünü bilecek. Bakın Kdz. Ereğli&[#]8217;nin kavgalara ve münakaşalara asla ve asla tahammülü yok.
&[#]8220;TERSANECİLER MUTABAKATA VARDI&[#]8221;
Göreve geldiğimizde tersanelerdeki arkadaşlarımızın bize bir mutabakat zaptı hazırlayarak geldiklerini gördük ve şahit olduk. Bu bizim için çok büyük bir gelişmeydi. Bir kere oradaki arkadaşlarımız bir birleri ile anlaşamadıkları için problem çözümsüz hale geliyor gibi bir imaj vardı. Bu arkadaşlarımızın hepsi bir araya geldiler. &[#]8216;Biz bir birimizle anlaştık. Liman projesi dahil, bizimle ilgili ne yapabilirseniz yaparsınız&[#]8217; diyerek bize müracaat ettiler. Bizde bu önemli mutabakat zaptını sayın valimize götürdük. Sayın valimizle geçtiğimiz günlerde OSB toplantımız vardı. İlk toplantımızı yaptık. Burada seçilemeyen arkadaşlarımızın müteşebbis heyetinden çekilmeleri ile yerine gelen arkadaşlarımızı tayin ettik. Ereğli OSB&[#]8217;den sonra, tersaneler projesinin hayata geçirilmesi ile ilgili toplantımız oldu. İnşallah buda sağlıklı bir şekilde devam edecek. Gemi tersanelerinden bir firmanın İskandinav ülkelerinden Norveç&[#]8217;ten aldığı 4 gemi siparişi var. Buraya vermek zorunda olduğu teminat mektubu sorunu var. İnşallah bunu aşmaya çalışıyoruz. Sayın valimiz ve milletvekilimizde bunun için uğraşıyor. Eğer sorunu çözersek inşallah bu bir örnek teşkil edecek. Bizim zamana ihtiyacımız var ama uzun zamana da Kdz. Ereğli&[#]8217;nin tahammülü yok. Bir an önce tersaneler sorununun bahsettiğim can suyu projesi içerisinde çözülmesi lazım.
&[#]8220;EREĞLİ OSB&[#]8217;DEN 4 ÖNEMLİ FİRMA YER TAHSİSİ İSTEDİ&[#]8221;
OSB&[#]8217;de de Allah&[#]8217;a çok şükür faaliyetler çok güzel gidiyor. Orası için 4 önemli firmanın bize müracaatı var. 4 firmadan iki tanesine yer tahsisi yapma noktasında kesinleşme noktasına gelen bir pozisyon var. Yer tahsislerini bu arkadaşlarımıza hemen temin edebilirsek uygulamanın çok süratli şekilde gelişeceğini söylüyorlar. Hemen kapalı alanlarını yapıp, bir an önce imalata geçecekler. Bunlardan önemli bir kısmı Türkiye&[#]8217;de deneyimli firmalar. OSB belki bizim seneler önce belki çok zorluklarla kurduğumuz bir proje. Demek ki ileriyi iyi görmüşüz. Bu gün evlatlarımızın kurtarıcı tek projesi Kdz. Ereğli OSB&[#]8217;dir. Buralarda canlılığı yakalamamız lazım. Bunu yakaladığımız anda istihdam sayısıyla ve yapılacak olan üretimin dışarıdan Ereğli&[#]8217;ye ve Ereğli&[#]8217;den de dışarıya finansman aktarımı ile kurtarıcı projemiz olacak.
&[#]8220;BEÜ REKTÖRÜMÜZ EREĞLİ&[#]8217;YE FAKÜLTE MÜJDESİ VERDİ&[#]8221;
Bizi ziyarete gelenler arasında bize en önemli müjdeyi getirende sayın rektörümüz oldu. BEÜ Rektörümüz bizi ziyaretinde buraya bir fakülte müjdesi verdi. Sayın rektörümüzün bize bu fakülte müjdesinden sonra &[#]8216;bize bir fakülte yetmez. 3-4 fakülte daha istiyoruz.&[#]8217; dediğimiz bize rakamlarla söyledi. &[#]8216;Benim 2 bin öğrenciyi 10 bin öğrenciye çıkartma hedefim var 2013 ve 2014&[#]8217;de&[#]8217; dedi. Bu rakamlar güzel rakamlar. Bunlar çıkarsa ne olur? Bizim can suyu projelerimizden en önemlisi küçük ve orta ölçekli bakkal, manav, terzi, çarşıda pazarda kafe kim varsa bütün bunların beslenmesi lazım. Bu öğrencilerden inşallah olacaktır. Öğrenci sayısının artması buradaki insanların yavaş yavaş iş yaptığında karlılıkta bir ivme kazandığını göreceğiz. Bizimde zaten görmek istediğimiz bu. Eğer siz sermayeyi tabanda tavana yayarsanız o kadar moral kazanırsınız. Moral tabandan başlar. Tabandaki insanların moralini yüksek tutarsanız tavandaki insanlarda bundan beslenir. Bankalar bunu takip edip doğru sonuca ulaşacaksa bu noktadan ulaşır. Fakülteler bize geldikten sonra bizim artık (Ereğli&[#]8217;de Üniversite kurma) işimiz yok.
&[#]8220;ERDEMİR BİZİM EN ÖNEMLİ AYAĞIMIZ&[#]8221;
Erdemir´in en önemli kurum olduğunu belirten Tetiker, şöyle devam etti:
Gelelim cevap hakkımıza ve dünkü basın toplantısına. Bizim gerek sac tüccarları ve gerekse sanayicilerimizle ilgili çalışmalarımız süratle devam ediyor. Bunun tabi en önemli lokomotifi ERDEMİR. Bir üçgen çizdiğinizde tepe noktasında ERDEMİR var. B noktasında finansman, C noktasında da Pazar var. Bizde ERDEMİR var, Pazar var. Fakat finansman noktasında sıkıntımız vardı. Önümüzdeki hafta bankacılarla yapacağımız toplantıda bu sorunları büyük ölçüde aşacağımızı umut ediyorum. Zaten aşmamamız için hiçbir neden yok. Dün sayın belediye başkanı yapmış olduğu toplantıda Kdz. Ereğli TSO&[#]8217;yu yağcılıkla suçluyor. Şimdi bu basit bir kelime ama bize yakıştırılacak bir kelime değil. Ereğli&[#]8217;de Yaşar Tetiker&[#]8217;in geçmişini herkes bilir. Şimdi terminal binasını şehir dışına taşıyamamış bir belediye başkanısın. 25 hektar. 200 hektarlık OSB&[#]8217;yi devreye vermiş bir insan var, Yaşar Tetiker var karşında senin. Sen bu insanı yağcılıkla itham ediyorsun. Bu insan eğer yağcı olsaydı şimdiye kadar bu hizmetleri getiremezdi. Yaşar Tetiker hangi noktada, kimlere dilenerek o OSB&[#]8217;yi kurduğunu bütün insanlar, sanayicilerimiz bilir. En iyi bu yine kendisi bilir. 1994 yılında yeni belediye başkanı olduğunda ilçe temsilciler kurulunda sözcüydü. Eski arkadaşlarımız var burada, hatırlarsınız. İlçe temsilciler kurulunda sözcü ve lider Halil Posbıyık bende yardımcısıyım. Bizler bu mücadeleyi verirken, o zaman ERDEMİR OYAK vakıf konsorsiyumu kurulmuş. İhaleye girmiş ve en fazla verdiği rakam 250 milyon dolar. Yani ERDEMİR&[#]8217;i su parasına kapatıp gidecekler. Bizde &[#]8216;ERDEMİR&[#]8217;in özelleşmesi asla ve asla Kdz. Ereğli&[#]8217;ye yarar sağlamaz. Ereğli&[#]8217;yi kovboy şehrine döndürür&[#]8217; diyerek hep anlatıyorum. Erdemir Genel Müdürü özelleştirmeye şerh koyanları işten atıyor. Ereğli TSO Başkanı olarak Yalçın Amanvermez benim tahsislerimi kesti. Hiç hakkı yok. Ben 48 saat içerisinde TOBB vasıtasıyla sorunumu çözdüm. Böyle bir ortamda ben Sayın Halil Posbıyık&[#]8217;a gidiyorum. Bilmiyorum hafıza denen bir şey varsa, kaldıysa. Eğer kalsa herhalde bunları hatırlar. Ben gidiyorum &[#]8216;İlçe temsilciler kurulu sözcüsü sizsiniz. Bu kadar insan acı çekiyor. TSO başkanına baskı kuruyor. Sizin sesiniz çıkmıyor&[#]8217; diyorum. &[#]8216;Aman Yaşarcığım beni mazur gör. ERDEMİR bana su verdi&[#]8217; diyor. Şimdi aynı şahıs Yaşar Tetiker&[#]8217;i yağcılıkla suçluyor. İşte cami duvarına işiyor dediğim hadise bu. Böyle bir şey yok. Herkes haddini bilecek. Kimseyi kırmadan dökmeden meselelere bakmak istiyorum.
&[#]8220;ERDEMİR BİZDEN YARDIM İSTEDİ&[#]8221;
Göreve geldikten iki gün sonra ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar´ın talepleri olduğuna dikkat çeken Tetiker, şunları kaydetti:
Şimdiye kadar mahrem diye ben size bahsetmedim. Ben göreve geldikten iki gün sonra ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar&[#]8217;ın talepleri vardı. &[#]8217;Ben Ereğli TSO&[#]8217;nun üyesi isem, sen benim başkanımsan ki bende meclise bir arkadaşımı verdim&[#]8217; dedi. &[#]8216;İsterdim ki meclise giren Necati beyi yönetimine al&[#]8217; dedi. Alamazdım, çünkü o anda sözler verilmiş. &[#]8216;Necati beyi benim vermemin sebebi de benim çekmiş olduğum sıkıntıların telafisi. En azından haksızlıkların ortadan kaldırılmasıyla ilgiliydi. Ben burada büyük bir haksızlıkla karşı karşıyayım. Senin bu haksızlıkları ortadan kaldırman lazım&[#]8217; dedi. Ben daha önce kameralarla şov yapmak için gittiği fırıncıları aldım yanıma gittim belediye başkanının odasına. Kardeşim neyin peşindesin? Şovla bu iş olmaz. Bu gün buranın fırıncısı ekmek satamazsa Düzce&[#]8217;nin, Akçakoca&[#]8217;nın fırıncısı sana ekmek satmaya gelir. Senelerden beri bizim pastamız yapılan yanlışlardan dolayı (başta nakliye olmak üzere) hep başka yerlere kaymıştır. Bunları hak etmedik biz hiçbir zaman. ERDEMİR ile Belediye arasında barışçıl toplantılarla geçti günüm. Bu kadar darlığın arasında bir ERDEMİR ile Belediye arasındaki bu sıkıntıyı üstleniyorum. Göreve geldiğimizin 3. yada 4. günü Sertan ve Mehmet kardeşlimi yanıma alarak Musa&[#]8217;nın orada sabah kahvaltısı yaptık. Belediye başkanıyla belki bir saat bu konuları görüştük. &[#]8216;Başkan burada ERDEMİR&[#]8217;i hedef haline getirmemize gerek yok. Bu bizim asla ve asla kan davamız haline gelmemesi lazım. Bu bizim üyemiz. Hangi konuda ne eksik varsa ERDEMİR adına biz onlarla toplantı halinde sizden de gelecek ekiple birlikte işi çözelim. Bir noktaya getirelim. İşin mutfağında biz bı işi pişirelim, sizin önünüze koyalım. Fatih Tar ile Halil Posbıyık.&[#]8217; Tamam &[#]8216;tamam&[#]8217;. Oda kendi sancılarını söyledi. &[#]8216;ERDEMİR bana vermiş olduğu sözleri tutmadı. Ben bundan dolayı sıkıntılıyım.&[#]8217;dedi.
Tetiker, açıklamalarını şöyle tamamladı:
Bu memlekete en büyük ihanet şu anda Halil Posbıyık tarafından yapılmaktadır. Nasıl bir ihanet? Metre karesi 59-60 lira 2010 yılında emlak vergisi tespit edilmiş. 59 liradan 850 TL&[#]8217;ye çıkartıyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde metre kare fiyatı 12 kat artırılmamıştır. Bu suyu bu gün ben 10 liradan satıyorum, bu gün Cuma. Pazartesi diyorum ki; bu su 10 lira değil 120 lira. 12 kar artırdım. Sizinde en büyük ihtiyacınız su içmek. Buna razı gelir misiniz? Ereğli gidiyor. Ama geldiğimiz noktada &[#]8216;Ereğli TSO yağcılık yapıyor&[#]8217;. Belediyecilikte artık öyle büyük bir şey değil. Artık 8-10 yaşında çocuklarda bilgisayarda park-bahçecilik oynuyor. İki tane bahçeye çiçek dikersiniz, 8 tane pop sanatçısı çağırırsınız olay biter. Parada vermezsiniz. Akıllı adam o pop sanatçılarına para da vermez. İki kişi kol kola girip dans edersiniz &[#]8216;Kestaneciden kargalar uçtu&[#]8230;&[#]8217; Böyle belediye başkanlığını çağırayım mezardan, dedem de yapar. Asıl mesele kalkınmış ülkelerde ekonomik sorunları çözmektir. Bu sorunu çözerseniz gençliğin geleceğiniz çözersiniz. Bunu yapamazsanız uyuşmuş, morfin almış, esrar içen gençlerle dolar o sizin yaptığınız parklar. Gelsin ben sizin önünüzde yüzleşmeye hazırım. Ne diyor konuşmasında? &[#]8216;3-5 indirim için yağ çekiyor&[#]8217; diyor. ERDEMİR&[#]8217;den dolar üzerinden sac alıyoruz biz. 3-5 eğer dolarsa; kimler alıyor bunu? Sanayiciler alıyor, sac tüccarları alıyor. O sanayicilerin kaç ton sac aldığını biliyor mu acaba? Mütevazi olarak 3 doları ele alalım. Bizim borucularımız senede minimum 600 bin ton sac alıyor. 5 dolardan 3 milyon dolar yapar. 3 milyon dolar 6 trilyon yapar. 6 trilyon için memleketi ayağa kaldırıp &[#]8216;Ben bununla asfalt yapacaktım, yollar yapacaktım. 100 bin kişinin bu para da hakkı var.&[#]8217; diyor. Hepsi yalan, hepsi şantaj. Şu caddeden sizin huzurunuzda 10 tane arkadaşımızı çağırayım. Diyelim ki; &[#]8216;arkadaş senin metre kare fiyatlarına 12 kat para vuruyorum&[#]8217; kabul eder misin? Hangi insan, hangi vicdan kabuk eder bunu? Fatih Tar ağzını açıp bir kelime konuşmuyor. Burada yağcılık diye bir şey yok. Hak hakkaniyet. Kim olursa olsun, sevelim sevmeyelim. Herkesin hakkını vermek zorundayız. Haksızlık zalimlere yakışır. Zalimi de Kdz. Ereğli affetmez. Madem o kadar kendisine güveniyor; referandum yapalım. Halkın önüne koyalım. 12 kat emlak vergilerini artırdığınızda kim kabul ediyor, kim kabul etmiyor? ERDEMİR&[#]8217;in 2014&[#]8217;te yapacağı yatırımlar var. Size bu kadar haksızlıklar yapılan bir yörede bu yatırımları yapar mısınız? Bu yatırımlarda en az 2 bin 500 gencimizi istihdam edecek. 2 bin 500 işçi burada istihdam edilse en az 10 bin kişiye ekmek veriyor demektir. Kendimize gelelim. Soğuk suyla yüzümüzü yıkayalım ve hepimiz kendimize gelelim. Bir aydır ERDEMİR ile belediye arasında yalvarıyoruz belediye başkanına. &[#]8216;Halil abi yapma, Halil başkan yapma&[#]8217;. Sen en sonunda kalk Yaşar Tetiker&[#]8217;i yağcılıkla itham et. Ben yağcılık yapsam en başında çıkar &[#]8216;Halil başkan yanlış yapmış, Fatih Tar&[#]8217;a şantaj yapıyor. Bütün bunları Kdz. Ereğli halkı bilsin. Çok büyük baskı altındayız. Ereğli&[#]8217;ye arkasını dönen ERDEMİR&[#]8217;den biz bir fayda gelmez. Ereğli yok oluyor kardeşlerim&[#]8217; derdim. Bahsettiği site kulübün altındaki 16 dönümlük yeri. &[#]8216;Bana vermedi&[#]8217; diyor. 16 dönümlük yeri verdik, huzurunuzda söylüyorum. Halil Posbıyık buraya ne yapacak? Fakülte yapacak, kampus yapacak, yurt yapacak. &[#]8216;6 trilyon benim kaybım var&[#]8217; diyor. 6 değil 16 trilyona fakülte, kampus, yurt kaça mal olacaksa, her şeyini penceresine kadar takıp teslim edelim. Şan, şöhret hepsi onun olsun. Eğer samimiyse, dürüste çıksın &[#]8216;Buyurun arkadaş ben kabul ediyorum. Bu haksızlığı da Fatih Tar&[#]8217;a karşı ortadan kaldıralım.&[#]8217; Hukuki mücadeleyi Yaşar Tetiker&[#]8217;de Ereğli haklıda en iyi şekilde yapacak. Bu şantajı, bu fırsatı size vermeyeceğiz.&[#]8221;
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
115 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
164 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
617 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
821 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1510 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
918 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
216 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI