Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

OSMANLI´DAN GELEN GELENEK

Osmanlı´dan bu yana bu gelenek sürüyor.

gundemeregli.com-Ereğli ilçesine bağlı köylerde Osmanlı döneminden bu yana her Ramazan ayında yapılan “İmam Alma” geleneği bu yılda devam ediyor.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı köylerde Ramazan aylarında Osmanlı döneminden bu yana uygulanan “İmam Alma” geleneği bu yılda devam etti. İlçeye bağlı Topallı Köyü’nde de vatandaşlar her akşam ayrı bir eve imam çağırıp, köy sakinleri ile birlikte oruçlarını açıp, Kur’an-ı Kerim okutup birlikte dua ediyorlar. İftarın vereceği eve iftar saatinden önce gelen imam vatandaşlarla önce dini sohbet gerçekleştiriyor, ezanın okunması ile birlikte dua edip oruçları açtırıyor. Açılan iftarın ardından imam cemaate akşam namazını kıldırıyor. Namazın ardından ise kurulan sofralara oturan köylüler ev sahibin ikramlarını tadıyor. Yenilen yemeklerden sonra ise imam evde Kur’an-ı Kerim okuyup cemaatle birlikte dua ediyor. Köy sakinleri atalarından, dedelerinden gelen bu geleneği sürdürüp gelecek kuşaklara da aktardıklarını ifade ediyorlar.
Evinde komşu, akraba ve misafirlerini ağırlayan Recep Tufan, İmam Alma geleneğini uzun yıllardır sürdürdüklerini söyledi. Her akşam ayrı bir evde toplanıp iftar açtıklarını, Kur’an-ı Kerim okunup dua edildiğini söyleyen Tufan, bu şekilde Ramazan ayını birlik-beraberlik içerisinde geçirdiklerini dile getirdi.
Topallı Köyü imamı Ersin Menekşe ise bu geleneği ilk defa gördüğünü ve çok hoşuna gittiğini belirterek Her akşam buradaki köylerde hocalarımızı bizlere değer veren ağabeylerimiz bizleri evlerine çağırıyorlar. Biz evlerde iftarlar açıyor, Kur´an-ı Kerim´ler okuyoruz. Dualar ediyoruz. Bu gelenek Osmanlı döneminden bu yana devam etmekte. İnşallah bundan sonrada devam ettireceğiz dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
630 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1518 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
925 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
884 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
219 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI