Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

KARARLAR KADAR, TARTIŞMALARDA GÜNDEMDE…

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli’de Eylül ayının ikinci oturumu gerçekleştiren Belediye meclisinde zaman zaman tartışmalar yaşandı.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Başkanlığı’nda Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Belediye Nikah Salonu’nda toplanan Meclis’te, muhalifin itirazları damgasını vurdu.

Pek çok madde, Bağımsız ve AK Partili üyelerin 12 kabul oyuna rağmen CHP’nin 13 oyu ile çoğunlukta olması nedeniyle ya kabul yada ret edildi.

Bağımsız Melis üyesi Abdul Kadir Sözer’in, dünkü oturumda gündeme alınan, revizyonda vatandaşlar adına yaşanan sıkıntılar nedeniyle 6 aylık ek süre verilmesi maddesi reddedildi.
Bu sırada AK Parti Meclis Üyesi Yusuf Kalay ise Posbıyık’ın ileri sürdüğü gerekçelerin açılan davaya sunulmuş gerekçeler olduğunu hatırlatarak, “Meclis bu konuya ilişkin dün bir karar almıştır ve bu karar geçerlidir. Meclis bir karar alır, şartlar değişir yeni bir karar alır. Siz bunu daha önce defalarca yaptınız. Örneğin terminal alanına ilişkin sayısız yer değiştirme kararı aldınız. Kararın geri iadesi diye bir şey söz konusu olamaz.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi yine adından söz ettirdi. Mecliste alınan kararlar kadar yaşanan tartışmalarda gündemi meşgul etmeyi sürdürüyor.

Eylül ayı olağan meclisin gündeminde yer alan 12 maddeyi görüşerek karara bağlayan mecliste sık sık tartışmalar yaşandı.

Önerge sahibi Fevzi Ekşi ise söz alarak, Posbıyık’ın geçmiş yıllarda hazırlattığı seçime yönelik projelerinde pazaryerine yer verdiğini hatırlatarak, “gerekçelerde sürekli olarak mevcut pazaryerinin fiziki durumunun pazaryeri olarak uygun olmadığı söyleniyor. Oysa daha geçen yıla kadar 20 yıldır sizin dağıttığınız broşürlerde mevcut alanda modern pazaryeri projesi vardı. 20 yıldır halk kandırıldı mı?” diye sordu.
Bu itiraz ve konuşmalar üzerine yapılan oylamada ise bir önceki oylamada olduğu gibi Yağmuroğlu’nun da oyunun rengini değiştirmemesi sonucu muhalefetin 13-12 üstünlüğü sonucu oylama Posbıyık’ın istediğini tersine çıktı.
Bunun üzerine Posbıyık, “bu karar mutlak çoğunlukla alınmalı, 13 oy yetmez 14 oy gerekir. Dolayısıyla Fevzi Ekşi´nin önerisiyle alınan karar yok hükmüne düşmüştür. Konu kapanmıştır. İtirazı olan idare mahkemesinde dava açar” diyerek, muhaliflerin itirazlarına rağmen toplantıyı kapatarak hızla toplantı salonunu terk etti.
Toplantıda alınan diğer kararlar arasında yer bulan, “sahildeki üst geçide eski Belediye başkanı Ruhi Cöbekoğlu’nun adının verilmesi” önergesinde kabul oyu kullanan AK Partili Yusuf Kalay, “Kararı bir ahdi vefa örneği olarak destekliyoruz. Kentimize hizmet vermiş eski belediye başkanlarından Kamil Erdem´in isminin de uygun bir yere verilmesini önümüzdeki aylar da önermeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
105 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
153 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
604 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
812 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
873 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI