Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

2 YILA SIĞAN 50 RESİM

gundemeregli.com-Resim eğitimi almayan emekli işçi  yaklaşık iki yılda 50 resim tablosu yaptı.

Alaplı ilçesinde  dünyanın birçok ülkesindeki televizyon kanallarında hızlı ve kolay resim yapmayı öğreten Bob Ross&[#]8217;u yıllarca izleyen emekli işçi, öğrendiği tekniklerle 50&[#]8242;ye yakın tablo yaptı. Evinin kömürlüğünü resim atölyesine dönüştüren emekli, resim sergisi açmayı planlıyor.

Alaplı ilçesinde, dünyanın birçok ülkesindeki televizyon kanallarında hızlı ve kolay resim yapmayı öğreten Bob Ross&[#]8217;u yıllarca izleyen emekli işçi, öğrendiği tekniklerle 50&[#]8242;ye yakın tablo yaptı.

Televizyon kanallarında yıllarca sanat şovunu yapan ve 1995 yılında yaşama veda eden Bob Ross&[#]8217;un kolay ve hızlı resim yapma tekniğinden ilham alan Mitat Atalay (65), 1999&[#]8242;da Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarından emekli olmasının ardından evinin kömürlüğünü atölyeye çevirdi.

Mitat Atalay amatör olarak balık tutmayı sevdiğini iki yıldır resim çizmeye başladığını daha sonrada yağlı boya tablolar yaptığını ifade etti.

Bob Ross&[#]8217;u televizyon ekranlarında ve internetten izleyerek yeteneğini geliştiren Atalay, doğa ve manzara fotoğraflarından oluşan 50 yağlı boya tablo yaptı.

Atalay,  yaptığı açıklamada, televizyonda uzun yıllardır Ressam Bob Ross&[#]8217;u izlediğini, emekliliğinin ardından da resme olan ilgisini arttırdığını söyledi.

Marangoza yaptırdığı çıtalara satın aldığı kumaşı gererek kendi tuvalini hazırladığını ifade eden Atalay, &[#]8220;İlçede tuval bulmakta zorlandığımdan böyle bir çözüm buldum. Atölyeye çevirdiğim kömürlükte çalışmalarımı sürdürüyorum. Bazı tablolarımı da apartmanımızın içine asarak sergiliyorum&[#]8221; dedi.

Atalay, eserlerin yakınları tarafından çok beğenildiğini, yakın zamanda bir sergi açmayı planladığını kaydetti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
631 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1519 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
926 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
885 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
220 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI