Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

OSMANLI SAVAŞ SANATLARINI ÖĞRENİYORLAR

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve gençlere kaliteli, eğlenceli bir ortam sunan Kilimli Gençlik Merkezi Osmanlı Cenk Sanatı kapsamında gençler için turnuva düzenledi. Büyük çekişmeye sahne olan turnuvanın şampiyonu ise Arda Alper oldu. Kilimli Gençlik Merkezi personeli ve gönüllü üyeleri bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirterek kendine güvenen gençleri Kilimli Gençlik Merkezi’ne davet etti.

Kilimli Gençlik Merkezi gençlere çağrıda bulunarak şu mesajı gönderdi: “Gençlerimiz Osmanlı Cenk Sanatı Matrak Oyunu ile tanıştı. 12 gencimizin katıldığı Osmanlı Cenk Sanatı Matrak Oyunu Turnuvası’nın Kazananı; Arda Alper oldu.

Matrak oyunu, Osmanlı döneminde sarayda şehzadelere küçük yaşlardan itibaren birebir Savaş taktiklerini öğrenmeleri düşmana korku salmaları ve küçük yaşta güçlenip iyi bir savaşçı asker komutan olmalarını sağlayan eğlenceli bir oyundur.

Matrak Oyununda amaç, rakibin kafasına matrakla dokunmaktır. Her dokunuş bir puan değerindedir. Sert vurmak yasaktır. Rakibe kalkanla vurmak, oyun aleti veya koruyucu malzemesi yere düşen rakibe vurmak yasaktır.

Gençliğin ikinci evinden Herkese hayırlı geceler ve Hayırlı kandiller diler, kendine güvenen gençlerimizi Gençlik Merkezimize davet ediyoruz”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
116 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
165 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
619 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
822 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1511 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
919 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI