Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

TETİKER ERDEMİR´İ DİLİNE DOLADI

gundemeregli.com-Ereğli İlçesi’nde, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, “Eğer bizim bu öğrenci sayımız arttırılsa organize sanayimiz tam teşekküllü faaliyete geçse, tersanelerimiz çalışır halde kalsaydı bizim Erdemir’e (Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ.) olan bağımlılığımız olmazdı” dedi.
   Tetiker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdemir yönetiminin uygulamalarıyla sermaye kayıplarına neden olduğunu ileri sürdü.
   TSO’nun da bunun telafisi için çalışmalar yaptığını anlatan Tetiker, şunları söyledi:
   “Eğer bizim bu öğrenci sayımız arttırılsa organize sanayimiz tam teşekküllü faaliyete geçse, tersanelerimiz çalışır halde kalsaydı bizim Erdemir’e olan bağımlılığımız olmazdı. Buda bizi her noktada kurtarırdı. Biz şimdi Erdemir’e ‘arkadaş bize yüzünü dön, arkanı dön, efendim bize de yardımcı ol’ demezdik. Fakat maalesef şu anda geldiğimiz nokta Erdemir’in bu kadar sıkıntı verdiği bir Ereğli’de bu arayışları mutlaka bulmak zorundayız ve bu arayışların içerisindeyiz.”
   
   “YERİ GELDİĞİNDE PİŞMAN OLACAKLAR!”
   Üstlendikleri görevi yerine getirmek için bazı gelişmeleri sorgulamalarının da şart oludğunu vurgulayan tekire, şöyle dedi:
   “Ereğli’de bir görev aldıysak bu görevi sonuna kadar yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Bizim Erdemir’e getirmiş olduğumuz eleştirilerde sorgulamalarda bu yöndedir. Bunlar şimdi belki pek fazla buna kulak vermiyorlar. Ancak hepsi yeri geldiği zaman pişman olacaklar ve hatta bu yaptıklarından utanacaklar. Yani bir yöreye gelmişsiniz bu yörede iş yapıyorsunuz bu yörenin insanının alışmış olduğu bir takım sosyal hadiseler var sosyal yaşam var. Siz bu sosyal yaşamı yüzde70 yok etmişsiniz, perişan etmişsiniz. Bunu onarmaya da niyetiniz yok. Ve hiçbir zaman dönüp de bunun telafisi için insanlarla da siyasiler dahil hiç kimseyle de görüşmüyorsunuz. Belki siyasilerle görüşüyorlar siyasiler bize söylemiyor veya belki de siyasiler kol kanat geriyor bunlara orasını da bilmiyoruz muamma. Ama benim bildiğim bir tek şey varsa bugün Erdemir, ‘Ereğli’de olan kurum ve kuruluşlardan hiçbirisiyle ben muhatap olmam. Ben sadece karı bilirim’ diyor. Karadeniz Ereğli’de tüccar, sanayici yok oluyor. Para sermaye yok oluyor. Bütün para sermaye Erdemir’in kasasına giriyor. Bu nereye kadar devam eder göreceğiz zaman her şeyin ilacıdır. Bunlar yaptıklarından pişman olacaklar, utanacaklar ama geçen zamanı da geri getiremezsiniz. Kaybolan sermayeyi de geri getiremezsiniz. İşte bu noktada, TSO olarak kaybolan sermayenin telafisi için çalışıyoruz. Bu emek boşa atılan bir emek değildir. Bunların hepsi gelecek nesillere hizmet gelecek nesillerin kendi kendisine ayaklarının üzerinde durması içindir bir mücadeledir. Bunun için bu mücadele de kim bizle beraber olursa, birlikte olursa hepsine teşekkür ediyorum ve herkesi bu mücadeleye davet ediyorum.”
   
   ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ SAYISI
   Açıklamasında, Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne TSO tarafından yapılan kantin binasının derslik olarak inşa edildiğini hatırlatan Tetiker, “buradaki amacımız öğrenci sayısının arttırılmasıdır. Sayın Zonguldak Rektörümüzle görüştüğümüz ve sözünü aldığımız bu noktada, beklentimiz her geçen gün öğrenci sayısının daha da artarak 20 bin gibi rakamlara ulaşmasını bekliyoruz, temenni ediyoruz” dedi.
   Mevcut Ereğli devlet Hastanesi’nin yeni yerine taşındıktan sonra kalacak olan binaların da üniversiteye dahil edilmesi halinde hedefe ulaşılabileceğini anlatan Tetiker, şöyle konuştu:
   “Sayın vekilimiz Ercan Candan’da bu konuda hassasiyet gösteriyor. Çaycuma bizim dörtte bir nüfusumuza sahip olduğu halde öğrenci sayısı 16-17 binler rakamında. Bartın, Karabük 20 bin öğrenci seviyelerini aşmış. Herkeste bütün bu gelişmeler varken, bu gelişmeler oluşmuşken maalesef Ereğli yalnız bırakılmıştır.Burada da yine siyasileri suçlamak değil fakat siyasilerin sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Öğrenci sayısının arttırılması tersanelerin canlanması ilçeye ekonomik katkı sağlar.”
   İlçede 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurma çalışmaları başlatıldığını da hatırlatan Tetiker, “OSB’ye bağlı bir tamir tahliye bir liman projemiz var. Bu tamamıyla oradaki ekonomik değerlerin artırılmasından dolayıdır. Bir taşla iki kuş vuralım diyoruz. OSB bağlı olarak ıslah OSB üzerinde çalışmalarımız başladı. Bu ıslah OSB’ye bağlı olarak devam edecek. Bütün bu projelerimiz hayata geçtiği zaman Karadeniz Ereğli rahatlamak durumunda olacaktır. Öngörümüz bu. Biz bunu yapmaya mecburuz” diye konuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
105 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
153 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
603 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
811 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI