Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

YAŞLILAR DİKEN ÜSTÜNDE! RAPOR 3 AYDIR YOK, HUZUREVİ YIKILACAK MI?

Kdz. Ereğli´de 18-24 Mart Yaşlılar Haftasında bir trajedi yaşanıyor. Diken üstünde olan Huzurevi sakinleri, sıcak yuvalarının yıkılıp yıkılmayacağının 3 aydır cevabını arıyor. İlk raporda yıkım kararı buluna bina için alınan ikinci rapor halen Ereğli´ye ulaşmadı.

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli İlçesi Göktepe mevkiinde 50 yaşlının barındığı ve 14 yıldan bu yana hizmet veren Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi Zonguldak Valiliğinin yıkım kararına rağmen 3 aydır Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin ikinci raporunu bekliyor.

Kdz. Ereğli’de depreme dayanıksız olduğu için yıkım ve boşaltma kararı verilen Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi için Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi yetkilileri tarafından binanın tüm katlarından aldığı numune örnekleri üç ay geçmesine karşın halen gelmedi.

 Üç aydır gelmeyen rapor geldiği taktirde olumlu çıkarsa, bina güçlendirilecek, olumsuz çıkarsa Yaşlılar kamu kurumlarına ait başka binalara geçici olarak taşınacak.

Bir süre önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Zonguldak Valililiği Özel İdare teknik ekiplerinin verdiği rapor doğrultusunda yıkım kararı bulunan Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi’nin yeniden inceleme kararı almasının üzerinden üç aylık süre geçmesine karşın raporun halen gelmemesi Huzurevinde yaşanan 50’den fazla yaşlıyı düşündürmeye başladı.

Geçen yıl Aralık ayında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yeniden depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda rapor hazırlanması noktasındaki girişimleri ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine yazı göndermesi sonrasında gelişmeler kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Bakanlığın yazısı üzerinde geçen yıl Aralık ayından Ereğli Göktepe’de bulunan Huzurevinin tüm katlarından numune alan Üniversite yetkilileri halen raporunu tamamlayıp sunmuş değil.

Valilik İl Özel İdare teknik elemanlarının lk rapora göre yıkım kararı bulunan Huzurevinin yıkılıp yıkılmayacağına yada güçlendirileceğine Zonguldak’tan gelen bu rapor doğrultusunda karar verilecek. Şimdi gözler Bakanlığın talimatıyla yeniden inceleme yapan bu heyetin vereceği rapora çevrilirken, huzurevi sakinleri arasında ise endişeli bekleyiş sürüyor.

BU SÜRECE NASIL GELİNDİ

Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e dilekçe yazan Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi sakinleri mağduriyetlerini giderilmesini  istemesi üzerinde Geçen yıl Aralık ayında Bakanlık  binanın yeniden etüt ve keşif yapılması için Bülent Ecevit Üniversitesi’ne görevlendirme yaptı.

Bina ile ilgili Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerin yaptığı inceleme sonrası alınan boşaltma kararını yeni bir inceleme yapılıncaya kadar durduruldu.

Bolu’da 24 Kasım 2013 günü saat 22.49 sıralarında yaşanan 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi binasının temelinde ve kirişlerinde hasar oluştuğu gerekçesiyle alınan karar huzurevi sakinlerinin yazdığı dilekçe ile yeniden incelenecek. Bakanlık bir yazı ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden bir  heyeti binanın yeniden incelenmesi için  görevlendirdi.

Şimdi gözler Bakanlığın talimatıyla yeniden inceleme yapacak olan heyetin vereceği karara çevrildi.

Huzurevi yetkililerinin Zonguldak Valiliği’nden inceleme talep etmesi üzerine yapılan incelemede binada hasar olduğu tespit edilerek oturulamaz raporu verilmiş, binanın boşaltılma kararı alınması üzerine Kdz. Ereğli Öğretmenevinin 2 katına taşınacak olan Huzurevi sakinleri, aralarında ‘Binada yeniden inceleme yapılması’ yönünde imza toplamışlardı.

Bu dilekçeyi başta AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile Bakan Şahin’e teslim etmişlerdi.

Binada güçlendirme yapılmasını isteyerek burada oturmaya devam etmek istediklerini belirten Huzurevi sakinleri yine o dönem; “Aramızda İzmirlioğlunun açılışı olan 14 yıldan beri kalan 90 yaşında yaşlılarımız var. Sıcak bu yuvada 50 kişilik yaşlılar Devletimizin velinimetlerinden olan huzur evinde huzurlu yaşarken binamızın zemin katına su girmesi neticesi yapılan incelemede teknik kişilerin binanın güçlenmesi yerine yıkılmasını önerdiklerini teessürle öğrendik. Aramızda 14 yıldan beri burada bulunan yaşlılarımız beyanlarında binanın deprem gördüğü halde sıvasının dahi dökülmediği yönündedir. Sizlerden acilen talebimiz, bu kış günlerinde çok yalıyız. Sokaklara dökülmemiz göz önünde bulundurularak devlet büyüklerimizden bir kerede yeni bir teknik kişiler tarafından binanın tetkikinin yapılmasını ve binamızın güçlendirme cihetine gidilmesini istiyoruz” demişlerdi.

Bu girişimden sonra karar yeniden gözden geçirilerek olması ve bakanlığın konuya el atmış olması huzurevi sakinleri arasında o dönem sevinçle karşılanmıştı.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
101 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
147 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
601 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
810 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI