islama yapılan saygısızlık

150 bin imam bir doktor etmiyor fikri İslam'a yapılan saygısızlıktır. Her bireyin görevi farklı farklıdır çünkü. İmamın, avukatın, mühendisin, öğretmenin, yazarın vb. görevi virüs aşısı yada virüse çare bulmak değildir. Bu tıp alanına girer.  Ama bunu söyleyen kısma bu kozu veren din görevlileri var malesef. 

Eğer bir din görevlisi "şu saatte yada şu günde" edilen dualar kesin kabul olur derse, birileri de çıkıp hadi et duanı kabul olsun, bul şu aşıyı der.

Eğer bir din görevlisi yetiş ya gavs yada yetiş ya Geylani dediğinde "hemen" yetişir derse, birileri de çıkıp hadi çağır gavsını bulsun bu derde bir çare der. 

Eğer bir din görevlisi çıkıp, şu duayı okursan "kesinlikle" hastalığa yakalanmazsın diyorsa, birileri çıkıp hadi oku da, gir virüslü birinin yanına der 

Eğer bir din görevlisi çıkıp, benim şeyhim Allah ile Peygamber ile evliyalar ile görüşüyor derse, birileri çıkıp hadi Allah'a sorsunda şu aşının formülünü öğrensin der.

Eğer bir din görevlisi çıkıp, deprem bizim buraya geliyordu ben savdım derse, birileri çıkıp hadi sav bu virüsü der.....

Gerçek İslam'da duanın kabul olduğu saat yada duanın kabul olduğu bir gün yada şu ayeti veya duayı okursan musibet bulaşmaz diye bir durum söz konusu değildir. Allah duaya icabet ederim yani orada bulunurum der ama duanızı kabul ederim diye bir söz vermez. 
Peygamber olmasına ve sürekli dua etmesine rağmen Hz. Eyüp uzun yıllar hastalık ile mücadele etmiştir. 

Her müslüman üzerine dua etmek farzdır ama duaya kesin kabul gözüyle bakmak yada anlatmak büyük bir hatadır. Karşı tarafın İslam'ı zedelemek için eline verilen fırsattır.
Basit bir örnek: Virüs kapmış bir hastanın yanına bir ateist ile bir müslüman girse, ateist korunma kıyafetleri giyse, müslüman da kıyafet giymeden kuranı hatmetse yada farklı dualar etse..  Virüs ateiste değil, korunmadığı için müslümana bulaşır. Çünkü Allah akıl verip onu kullanmanızı istemiş. Hatta aklını kullanmayanlara pislik yağdırırım demiş.

Dine sonradan katılan bu görüşler dinimize çelişkiler düşürüp sadece dinimize zarar veriyor. 

150 bin imam bir doktor etmiyor diyenler masum imamlarımızı zedeliyor, bunun için doğal olarak tepki verilir ama bunların eline bu fırsatı veren din görevlilerini görmezden gelmek ileride aynı sıkıntıları mutlaka tetikleyecektir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Cenk
Cenk - 4 yıl Önce

Allah’ın sana verdiği akıl bu kadar işte