15 Temmuz Milli Birlik Günü dolayısıyla kan bağışı

15 Temmuz Milli Birlik Günü dolayısıyla kan bağışı

15 Temmuz Milli Birlik Günü dolayısıyla kan bağışı

KARABÜK - İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenleneceğini bildirdi.

Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016da Türk demokrasisine ve milli birliğe karşı gerçekleştirilen hain darbe girişiminin halkın topyekun karşı duruşu ve yüzlerce şehidin direnişiyle önlendiğini belirtti.

15 Temmuz kalkışmasının yıl dönümünde şehitlerin minnetle anılması, yaşanılanların ve demokrasiye yönelik hain kalkışma hareketi karşısında yaşamı pahasına görevi başında fedakarca hizmete devam eden sağlık personelinin yaşadıklarının unutulmaması amacıyla kan bağışı kampanyası düzenleneceğini ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

Türk Kızılayı işbirliğiyle 81 ilde ve ilimizde yapılacak kan bağışı kampanyası, müdürlüğümüz koordinasyonunda İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlikleri tarafından ortak etkinlikle icra edilecektir. Etkinliklerde Kızılay kan bağış araçları ve Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı sağlıklı yaşam araçları, kan bağışı konusunda farkındalığının artırılması ve sağlıklı yaşam konularında bilgilendirme faaliyeti yürütecektir. Kan bağışı etkinliği Safranbolu Misak-ı Mili Demokrasi Meydanında 15 Temmuz 2017 günü saat 07.00da başlayacak olup, ertesi gün sabaha kadar kesintisiz devam edecektir. Acil değil, sürekli bir ihtiyaç olan kan bağışı hususunda 15 Temmuz günü vatandaşlarımızı ve tüm kamu görevlilerimizi kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz. Her daim kanıyla ve canıyla vatan savunmasında görev almaktan bir an olsun bile çekinmeyen tüm vatandaşlarımıza, bugüne kadar kan bağışı hususunda gösterdikleri hassasiyetten ve verdikleri destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2017, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER