18. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne doğru

- Festival kapsamında düzenlenecek fotoğraf ve belgesel film yarışmasına başvurular sona erdi

18. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne doğru

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan ve En iyi korunan 20 kent arasında bulunan Karabükün Safranbolu ilçesinde, Kültürel Miras ve Korumacılık temasıyla düzenlenecek 18. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamındaki fotoğraf ve belgesel film yarışmalarına başvurular tamamlandı.

Festival kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmasına 655 kişi, 2 bin 392 eser için başvuruda bulundu. Belgesel film yarışmasına ise 80 eser katıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmalara ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Her geçen yıl yarışmalara katılımın arttığını ifade eden Ürkmezer, Festivalin önemli ayaklarından birisi de düzenlemiş olduğumuz fotoğraf ve belgesel film yarışmaları. Yarışmalara dünyanın birçok yerinden yarışmacı katılıyor. Bu da Safranbolunun tanınırlığı açısından çok önemli. Jüri üyelerimiz değerlendirmelerini yapıyor. Sonuçlar festivalde açıklanarak, dereceye girenlere ödüllerini vereceğiz. diye konuştu.

Safranbolunun tanıtımı için birçok çalışma yaptıklarını aktaran Ürkmezer, şöyle devam etti:

Festival bunlardan en önemlisi. Düzenlediğimiz bu festival, başta şehrin tanıtımı, şehrin kültürel anlamda korunması, olduğu gibi gelecek kuşaklara aktarılması bakımında da çok önemli. İnşallah uzun yıllar bu festival devam edecek ve Safranboluya büyük katkılar sunmayı sürdürecek.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2017, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER