18 Yabancı öğrenci Türk müziğiyle eğlendi

- Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında Karabük'e gelen 18 yabancı öğrenci, düzenlenen veda gecesinde Türk halk müziği ezgileriyle eğlendi

18 Yabancı öğrenci  Türk müziğiyle eğlendi

KARABÜK - Yunus Emre Enstitüsü ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) işbirliğiyle düzenlenen Türkçe Yaz Okulu programına katılmak üzere Karabüke gelen 18 yabancı öğrenci, düzenlenen veda gecesinde Türk halk müziği ezgileriyle eğlendi.

Safranbolu ilçesinde bir restoranda düzenlenen gecede öğrenciler, KBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Topluluğu eşliğinde seslendirilen türkülerle eğlenirken, Makedonyalı Esra Alit de türkü söyledi.

KBÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdür Yardımcısı Yılmaz Bacaklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunus Emre Enstitüsünün 20 üniversitesiyle birlikte program yaptığını belirtti.

Etkinliklerin 23 ayrı ilde devam ettiğini ifade eden Bacaklı, Bizdeki etkinliklerde 18 öğrenci bizim misafirimiz. Bu öğrencilerimizle biz sadece dil değil kültür etkinlikleri de yapmaya özen gösteriyoruz. Yemekten müziğe, çevre gezilerine ağırlık veriyoruz. Ankara ve Boluyu gezdik. Bizi içeriden kendimiz gibi tanımalarını arzu ettik. Yunus Emre Enstitüsünün faaliyetleri sadece dil faaliyetleri değil, Türk kültürünü dışarıda daha doğru ve güzel biçimde tanıtmayı amaçlayan faaliyetler. Buraya gelen 18 öğrencimize bu hedef doğrultusunda kendim kültürümüzü en güzel şekilde anlatmaya ve onları ağırlamaya gayret ettik. diye konuştu.

Makedonyadan gelen Esra Alit, Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında Türkçe öğrenmeye geldiklerini ve Karabükün çok güzel bir yer olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

Hocalarımız bizlere buranın kültürünü tanıttılar, her şey çok güzeldi. Buradan gitmek bile istemiyoruz. Çok güzel 3 hafta geçirdik. Karabükte en çok Safranbolunun tarihi Çarşısını beğendim. Çok güzel bir manzara. Üniversiteleri çok güzel. Buranın üniversiteleri bizim oradakilerden daha farklı.

Ürdünlü İbrahim Albtoush da güzel vakit geçirdiklerini anlattı.

Küçüklüğünden beri Türkiyeyi çok sevdiğini anlatan Albtoush, Burada Türkçe öğrendim. Türk halkı çok misafirperver, halkı çok cömert. Karabük çok sakin bir şehir. Karabükün her yerini gezdik. dedi.

Lübnandan gelen Nour Ayuby, annesinin Trabzonlu olduğunu açıkladı.

Daha önce Türkiyeye hiç gelmediğini vurgulayan Ayuby, Ben çok merak ediyordum ve buraya geldim. Çok güzel vakit geçirdim. Burası benim ikinci evim oldu. İnsanları çok sıcak ve yardım sever. Annem ve babam Kıbrısta tanışmışlar. Ailem Lübnanda yaşıyor. Ben küçüklükten beri Karadenizi çok seviyorum. ifadelerine yer verdi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2017, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER