2002 krizini fırsata çevirdi

2002 krizini fırsata çevirdi

2002 krizini fırsata çevirdi

Türkiyenin ilk ağır sanayi tesisinin bulunduğu Karabükte 39 yıl önce faaliyete başlayan Çağ Çelik, üretiminin yüzde 70ini 100 ülkeye ihraç ederek ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Kamil Güleç tarafından 1978 yılında kurulan Çağ Çelik Fabrikası, 40 bin metrekare kapalı alanda 550 çalışanla üretim yapıyor.

Güleçin, yönetim kurulu başkan yardımcısı ve genel müdürlük görevlerini yürüten oğlu Hüseyin Çağrı Güleç ile yönettiği şirket, yıllık üretilen 400 bin tonluk demir çeliğin yüzde 70ini 100 ülkeye ihraç ediyor.

- 2002 krizini fırsata çevirdi

Çağ Çelik Demir ve Çelik Endüstri AŞ Genel Müdürü Hüseyin Çağrı Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zaman daha iyisini hayal ettiklerini, insana, doğaya ve gelecek nesillere sorumluluklarını unutmadan, daha iyisi için çalıştıklarını söyledi.

Kaliteyi tüm dünyaya sunmayı temel görev bildiklerini anlatan Güleç, ihracata yaptıkları yatırımlarla büyüdüklerini ifade etti.

 

İhracata 1980li yıllarda fason olarak ticari profille başladıklarını vurgulayan Güleç, şunları kaydetti:

2000 yılında kendi markasıyla ihracata soyunuyor Çağ Çelik. Aynı ürün gamında 20 ülkeye ihracatla ilk seneyi geçiriyoruz. Peşinden 2002 krizi oluşuyor ve bu krizde demir çelik ticaretinin şekli değişmeye başlıyor. Eskiden çok büyük tonajlarla yapılan alışverişler daha küçük porsiyonlara bölünüyor doğal olarak. Çağ Çelik burayı bir fırsata çeviriyor ve büyük açık gemilerle yapılan ticareti konteynerlerle yapmak gibi bir fikre yöneliyor. Bugün İstanbula bir kamyonla gönderdiğimiz 27 tonluk malzeme kadar tonajı, dünyanın her yerine gönderebilecek şekilde konteynere koyup, farklı ülkelerde, farklı müşterilere ulaşıyoruz. Bu da bizim ihracat potansiyelimiz ve ivmemizi çok hızlandırarak 100 ülkeye ihracat yapar hale dönüştürüyor.

Türkiyenin demir-çelik alanında 2002den itibaren hep ilk üç ihracatçısı içinde olduklarının altını çizen Güleç, şöyle devam etti:

Üretim çeşitlerini artırıyoruz. Üretimimizin yaklaşık yüzde 70ini ihraç ediyoruz. Geri kalan Türkiye pazarında tüketiliyor. Üç ana dalda üretim yapıyoruz. Sıcak haddelenmiş ürünler, soğuk haddelenmiş ürünler ve termik grubu ürünler. Toplam 600 çeşit ürün. 11 ana sektörde, gemi, inşaat, endüstri, makine imalat pek çok sektöre ana tedarikçiyiz. Bizim malımızı alıp ara mamul olarak kullanan ve farklı ürünler üreten pek çok üretici var.

- Hedef 130 ülke

Üretim çeşitlerini artırmak ve farklı ülkelerde direkt son kullanıcıya ulaşmanın güncel stratejileri olduğunu belirten Güleç, şöyle konuştu:

Sayın Cumhurbaşkanımızın katma değeri yüksek, herkesin kendi dalında ürünler üreterek ilerlemesi gibi öngörüsü var. Biz de bu bağlamda farklı ürünler üretmek için çalışmalar yapıyoruz. Yeni bir yatırımımız var. Profil haddehanemiz 2018 sonunda tamamlanıp üretime başlayacak. Soğuk işleme tesisimizde yenileme yatırımları yapıyoruz. Tel grubu ürünlerimizde fabrikamızın yenileme yatırımı var. Bir miktar kapasite artışı ve bunun yanında daha çeşitli ürünle farklı pazarlara ulaşmaya çalışacağız. Bu 100 ülkeyi 120-130a çıkartmak, daha fazla nihai üreticiye ulaşmak hedefimiz.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 08:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER