3. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi

3. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi

3. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi

KARABÜK - Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen "3. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi" başladı.

KBÜ İlahiyat ve Fen Fakülteleri Konferans Salonlarında 2 gün sürecek kongrenin açılışında konuşan Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, bu kongrelerin daha önce Başkent ve Hacettepe üniversitelerinde yapıldığını söyledi.

Kongrenin her geçen yıl daha da ilerlemiş şekilde devam ettiğini ifade eden Genç, çok uzun yıllar sigortacılık sektöründe çalıştığını belirtti.

Kongre programında çok fazla tebliğ olduğunu aktaran genç, "Sigortacılık son 15 yılda bir önceki 5 yıldan daha iyi bir noktada. Sektör ve üniversite iletişiminin bu noktada çok daha kuvvetli olması lazım. Sizlerin sektörle daha fazla temas etmesini sağlamak ve bazı şeylerin aşılması noktasında üzerime düşen her şeyi yapmaya hazırım." diye konuştu.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da üniversitelerin geçmişe göre çok geliştiğini vurguladı.

Polat, şunları ifade etti:

"Devletimiz bizlere akademik çalışmalarımız için her türlü desteği veriyor. Artık fon bulmak için sanayicilerin kapısını çalmıyoruz. Beraber ortaklaşa projeler gerçekleştiriyoruz. Geçmişte sigortanın olmadığı zamanlarda, neslimiz evi, tarlası yanan ihtiyaç sahiplerine ortaklaşa yardım etmiş. Sigortacılık sistemi gelişirken Müslüman Türk toplumu olarak bizler yardımsever geleneklerimizden vazgeçmemeliyiz. Şimdi Müslüman toplumları arasında Arakan&[#]39;a en çok yardımda bulunan ülke biziz. Yani şu an bu konuda Arakanlıların sigortası biziz diyebiliriz."

Kongreye, Genç ve Polat&[#]39;ın yanı sıra İşletme Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Ağarı, İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı ve Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. Süleyman Dündar, Aktüerya ve Risk Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fazıl Alioğlu ile değişik üniversitelerden çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2017, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER