6. Ulusal Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışması

- Safranbolu'da düzenlenen yarışmada Amasya Merkez Abdurrahman Kamil Ortaokulu birinci oldu

6. Ulusal Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışması

KARABÜK - Safranboluda düzenlenen 6. Ulusal Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışmasında Amasya Merkez Abdurrahman Kamil Ortaokulu birinci oldu.

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin matematiğe ilgisini artırmak amacıyla Ünsal Tülbentçi Öğretmenevinde düzenlenen 6. Ulusal Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışmasına 30 ildeki 61 ortaokul katıldı.

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmada 151 öğrencinin yarıştığını söyledi.

Yarışmada dereceye giren okul ve öğrencileri tebrik eden Yılmaz, Bu yarışmanın yapılış amacının bir diğer boyutu da bir okul ve öğretmenevi binası kazandıran merhum Ünsal Tülbentçiyi yad etmek, adını yaşatmak ve onu hatırlamak bizlerin temel görevidir. Matematik birikimlerini olimpiyat boyutunda değerlendirilmesinde ve ülkemizin farklı kültürleri bir araya gelerek, bilgi ve kültür paylaşımı yapan değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. diye konuştu.

Yarışmada, Amasya Merkez Abdurrahman Kamil Ortaokulu birinci olurken, Ağrı Diyadin Mehmet Melik Özmen Ortaokulu ikinci, İstanbul Avcılar Güngören Tekiner Ortaokulu üçüncü oldu.

Genel sıralamada, Adana Yüreğir Fevziye Çelik Ortaokulu öğrencisi Hüseyin Yıldız birinciliği, Adana Yüreğir Fevziye Çelik Ortaokulu öğrencisi Batuhan Can Birgenç ikinciliği, İstanbul Avcılar Abdulkadir Uztürk Ortaokulu öğrencisi Kaan Üstün üçüncülüğü elde etti.

Törende, Yılmaz ve diğer katılımcılar dereceye girenlere ödüllerini verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 21:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER