"78 Saniyede Safranbolu Turu" projesi

"78 Saniyede Safranbolu Turu" projesi

"78 Saniyede Safranbolu Turu" projesi

KARABÜK - Safranbolu Kaymakamlığı ve Safranbolu Belediyesince 78 Saniyede Safranbolu Turu projesinin tanıtımı yapıldı.

Muallimler Birliği Belgesel Film Müze Evinde yapılan törende konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, kendilerinin şimdiki nesil gibi sosyal medya yönünden şanslı olmadığını söyledi.

Teknolojinin hızla ilerlemeye devam ettiğini ifade eden Ürkmezer, Karabük ve Safranboluda yaşayanlar açısından değil, Türkiyenin pek çok yerinden gelip Safranbolunun farklı dönemlerinde buraya gelip doğal güzellikleri, tarihi, kültürel güzellikleri kimi zaman fotoğraflayıp, kimi zaman da video aracılığıyla bazen yakın arkadaşları, bazen de sosyal medya aracılığıyla dış dünyayla paylaşıyorlar. Safranbolunun tanıtımında bizlerin harcadığı efordan, çabadan çok daha fazlasıyla bu sayede insanlar Safranboluyu görmeye ve yaşamaya geliyorlar. diye konuştu.

Safranbolunun turizmde her yıl biraz daha ivme kazandığını aktaran Ürkmezer, şöyle konuştu:

Bizler tüm bu güzelliklerin içerisine sizlerin de katılmanızı, kendi yaşadıklarınızı, gördüklerinizi paylaşmanızı istedik. Bunun paylaşımda da Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediyesinin imkanlarını da kullanmak istedik. Safranbolunun tanıtımında bunlardan faydalanmak istiyoruz. Nasıl ki, Genç Kalemler Projemiz ile Safranboluda okuyan lise ve ortaokul öğrencilerimizin kendilerini ifade etmelerine imkan sağladıysak, 78 saniye ile de sizlere Safranboluyu ve kendinizi ifade etme imkanı sunduk.

Konuşmanın ardından üniversite öğrencilerinin çektikleri yaklaşık 200 kısa film içerisinden komisyon tarafından derecelendirilen 6 kısa film ödüllendirildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2018, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER