"Bizim oradan karar beklememiz, hiç iç açıcı değildir.

"Bizim oradan karar beklememiz, hiç iç açıcı değildir.

"Bizim oradan karar beklememiz, hiç iç açıcı değildir.

KARABÜK - Filistinli Yönetmen Nawras Abu Saleh, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın her zaman Filistinin yanında olduğunu bildiklerini belirtti.

Saleh, Büyük Gelen Palto adlı filminin gösterimi ve söyleşi etkinliği için geldiği Karabükün Safranbolu ilçesinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin girişimleriyle hazırlanan ve ABD Başkanı Donald Trumpın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısının Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda kabul edildiğini hatırlattı.

Filistinliler olarak yanlarında duranları unutmayacaklarını belirten Saleh, Filistinlilerin doğduğundan itibaren sıkıntılar yaşadığını söyledi. Saleh, Dersek ki; BMdeki kararlar pek önemli değil ama şunu diyebiliriz ki, oradan çıkan karar, İnsanlığın hepsi bu Kudüsün İsrailin başkenti olmasını kabul etmiyor. Biz Filistinliler olarak yanımızda duranları unutmayacağız, unutturmayacağız. Filistinliler, kim onlarla beraber, kim onları destekliyor, kim onların karşısında bir düşman gibi bekliyor, hepsini biliyor.

Saleh, İstanbulda toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesine kimin katıldığını bildiklerini, gelmeyenlerin isimlerini zikretmeyeceklerini anlattı.

BM Genel Kurulunda tasarının büyük farkla kabul edilmesini beklemediklerini aktaran Saleh, şöyle devam etti:

Bizim oradan karar beklememiz, hiç iç açıcı değildir. Onlar hiçbir zaman insanlığa insaflı davranmadılar ama bu insanlığa bir mesaj gönderiyor. Kudüs işgal altında ve siyonistlerin elindedir. Biz orada doğu-batı Kudüsten hiç konuşmuyoruz, tam olarak bir Kudüsten bahsediyoruz. Böyle bir fark beklemiyorduk. Ama böyle bir şey çıkarsa biz ona destek veririz ve sonuna kadar mücadele ederiz. diyorduk. Savaş sadece silahla ve medya ile değil, diplomasiyle de olabilir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın her zaman Filistinin yanında olduğunu vurgulayan Saleh, Kendisinin bizi sonuna kadar destekleyeceğini ve arkamızda olacağına inanıyoruz. Sadece konuşma değil, uygulama da var. Biz bunu biliyoruz ki, Trumpın aldığı karardan beri onun karşısında bekleyen tek lider odur. ifadelerini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2017, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER