Cumhurbaşkanı ve milletvekilli genel seçimine doğru

Cumhurbaşkanı ve milletvekilli genel seçimine doğru

Cumhurbaşkanı ve milletvekilli genel seçimine doğru

AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, 24 Haziranda yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde AK Partide milletvekili aday adaylığı başvurularının başladığını ve 29 Nisan Pazar günü sona ereceğini bildirdi.

Başkan Altınöz, yaptığı yazılı açıklamada, başvuru işlemlerinin il başkanlığında oluşturulan milletvekili aday adaylığı başvuru komisyonunca kabul edileceğini ifade etti.

Aday adaylığı başvurularının il başkanlığına yapılacağını aktaran Altınöz, şunları kaydetti:

Milletvekili adaylık başvurusu sırasında, il başkanlığımızdan alınacak basılı formlar el yazısı ile doldurularak, başvuru için istenen belgeler de eksiksiz olarak eklenmek suretiyle, bizzat yapılacaktır. Başvuru aidatını yatırmayanların başvurusu işleme konulmaz. Adayın başvuru aidatını yatırdığına dair makbuz sureti başvuru formuna eklenecektir. Başvuruya eklenecek belgeler ise arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, diploma sureti, nüfus cüzdanı sureti, askerlik durum belgesi, banka dekontu, 2 adet vesikalık fotoğraf, adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisi. Erkek aday adayların 6 bin lira, kadın ve 25.06.1993-24.06.2000 tarihleri arasından doğmuş olan 18-25 yaş arası genç aday adayların 3 bin lira, engelli aday adaylarının ise bin lira başvuru aidatı ödemeleri gerektiği belirlenmiştir. Sağlık Kurulu raporunda engel oranı yüzde 40 ve üzeri olan engelliler de söz konusu bu imkandan istifade edebilecektir. Ancak bu kimselerin; duruma dair Sağlık Kurulu Raporu veya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri tarafından verilen Engelli Kimlik Kartı suretini ibraz etmeleri şarttır.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER