Demirci; “Her şart altında mücadelemizi sürdürüyoruz”

Demirci; “Her şart altında mücadelemizi sürdürüyoruz”

Demirci; “Her şart altında mücadelemizi sürdürüyoruz”

Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) bağlıKaradon, Armutçuk, Kozlu, Üzülmez, Amasra, Merkez, MTA Şubelerinin taban eğitimseminerleri Ankara Kızılcahamamda devam ediyor.

GMİS Kozlu Şube Taban Eğitim Semineri 13-14-15Ocak 2017 tarihlerinde Kızılcahamam Patalya Otel’de gerçekleştirildi.

Seminere GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci,Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, GenelTeşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, GMİS Kozlu Şube BaşkanıHüseyin Kolçak ve Şube Yöneticileri ile TTK Kozlu Müessesesinde çalışan madenişçileri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan GMİS GenelBaşkanı Ahmet Demirci, 2016 yılında yaptıkları çalışmalar ile 2017 yılıhedeflerini anlattı. Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Demirci;“Genel Maden İşçileri Sendikası olarak şanlı bir tarihimiz var. Bölge insanıolarak tecrübelerimiz var.  1990yılındaki o zor şartlarda nasıl anlattıysak, yine hep birlikte anlatmanınyollarını bulacağız” dedi.

Demirci şöyle konuştu; “Yeni yılın ilk günütoprağa verdiğimiz, genç yaşta aramızdan ayrılan; delege, temsilci, şubeyöneticisi, şube başkanı ve Genel Sekreter olarak uzun yıllar madencikardeşlerimize hizmet eden, tecrübeli bir sendikacı olan ve TÜRK-İŞ Bartın İlTemsilcisi olarak görev yapan, değerli kardeşimiz Hakkı Arslan’ı kaybetmekhepimizi derinden üzdü.

Ailesine, dostlarına, Genel Maden-İşcamiamıza, madenci kardeşlerimize başsağlığı ve sabır diliyorum. KendisineAllah’tan rahmet diliyorum. Onu mücadelemizde yaşatacağız.

Sendikamızı bugünlere taşıyan başta RahmetliGenel Başkanımız Şemsi Denizer olmak üzere tüm yöneticilerimizi sevgi, saygı veşükranla anıyorum.

Karadon Gelik’te meydana gelen iş kazasındakaybettiğimiz Ayhan Badurlu kardeşimiz başta olmak üzere tüm madenşehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

Terör şehitlerimizi de rahmetle anıyor, terörübir kez daha şiddetle lanetliyorum.

İçerideki ve dışarıdaki karanlık odaklar aslabizi korkutamayacak, yıldıramayacak ve kardeşliğimizi bozamayacaktır.

2016 YILINDAYENİ HAKLAR KAZANDIK

Göreve geldiğimizden bu yana yoğun bir gündemiçinde koşuşturmaya devam ediyoruz.

Üst üste iki genel seçim gördük. Seçimatmosferinde tüm adaylara sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi anlattık. İkinciseçimden hemen önce yeraltında çalışan arkadaşlarımızın kanuni hakları olanancak uygulanmayan iki asgari ücret ve iki gün tatil sorununu çözdük.

Gruplu çalışan arkadaşlarımızı daimiyegeçirdik ve kömür haklarını aldık.

Bu kazanımlarımıza vesile olan başta Soma veErmenek şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Katkıveren tüm dostlarımıza ve arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.

SORUNLARIMIZIAKTARMA FIRSATI BULDUK

2016 yılının başında Enerji ve Tabii KaynaklarBakanımız Berat Albayrak ve o dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanıSüleyman Soylu, Zonguldak’a gelerek Kozlu’da maden ocağına girdiler.

Biz de sorunlarımızı aktarma fırsatını bulduk.

Yine ocak ayı içinde 5 ZonguldakMilletvekilimizi Ankara’da bir araya getirerek sorunlarımızı birlikte çözmekararı aldık.

TÜRK-İŞ’i de devreye sokarak işçi açıklarınıgiderme mücadelemizi sürdürdük.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun özelleştirilmesitartışmaları üzerine, Zonguldak’ın Kurtuluş Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşteyer aldık ve topluca tepkimizi gösterdik.

Karadon Müessesesi’ni özelleştirmeçalışmalarının başlatıldığı haberleri üzerine, 14 Temmuz 2016 tarihinde sokağaçıktık ve tek yürek, tek ses olarak tavrımızı ortaya koyduk ve geri çekilmekdurumunda kaldılar.

Bu yürüyüşlerde vermiş olduğunuz katkı vedestek için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

HER ŞARTALTINDA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında olağanüstübir dönemi yaşıyoruz.

Biz her şart altında mücadelemizisürdürüyoruz.

CHP ve MHP Genel Başkanlarını ziyaret ederekdosyamızı sunduk, sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi anlattık. CumhurbaşkanlığıKülliyesi’nde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ile görüşüp Cumhurbaşkanımızailetilmek üzere dosyamızı sunduk.  GenelMerkezimizde, konunun uzmanlarıyla “Taşkömürü ve Demir-Çelik”, “Taşkömürü veTTK Gerçeği” konulu panel ve konferans düzenledik. Kamuoyunu bilgilendirmeçalışmalarımız sürüyor.

9 Aralık 2016 tarihinde Zonguldak’a gelenBaşbakanımız ve 5 Bakanımız, Sendikamızı ziyaret ettiler. Sorunlarımızı veçözüm önerilerimizi yüz yüze kendilerine aktardık.

Her şart altında çalışmaya devam ediyoruz.

TOPLU İŞSÖZLEŞMESİ DÖNEMİNDEYİZ

Türkiye, Zonguldak, Karabük, Bartın, TürkiyeTaşkömürü Kurumu, Maden Tetkik Arama Kurumu, özel sektör işyerlerimiz veörgütlenme mücadelesi verdiğimiz işyerlerimiz dahil her birinin ciddi sorunlarıvar. Komşularımızda savaş var ve biz de savaşın içindeyiz. Yıllardır ülkeiçinde mücadele ettiğimiz terör yeni yandaşlarla devam ediyor. Terör ve savaşderken bu kez ekonomik kriz de öncelikli sorun oldu. Zonguldak göç veriyor. Çünkü,TTK da küçülmeye devam ediyor.

Hükümet her fırsatta yerli kaynaklarımızıkullanmaktan söz etse de TTK’ya ve MTA’ya işçi alınmıyor, emeklilikler devamediyor.

TTK’ya ve MTA’ya işçi alınması için tümşartları zorluyoruz, zorlamaya da devam edeceğiz.

Örgütlenme çalışmalarımız sürüyor.

 AydınÇine’de örgütlendik.  Arkadaşlarımızınbir kısmı işten atıldı. Diğerlerinin istifa etmesi için işveren baskı yapıyor. Örgütlenmeçalışmalarımız kesintisiz sürecek.

TTK, MTA ve HEMA işyerleri için Toplu İşsözleşmeleri hazırlıklarımızı tamamladık.

En kısa sürede TİS görüşmelerine başlayacağız.

Her sözleşme döneminde olduğu gibi yine savaşve kriz bahaneleri var.

KRİZİNFATURASININ EMEKÇİLERE KESİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Krizin faturasının işçilere ve emekçilerekesilmesine izin vermeyeceğiz.

İşimize, aşımıza, işyerimize ve geleceğimizehep birlikte sahip çıkacağız.

Kendi çözüm önerilerimizi her ortamda, herfırsatta anlatmaya devam edeceğiz.

Genel Maden İşçileri Sendikası olarak şanlıbir tarihimiz var.

Bölge insanı olarak tecrübelerimiz var.

1990 yılındaki o zor şartlarda nasılanlattıysak, yine hep birlikte anlatmanın yollarını bulacağız.

Bu seminer programımızın yolumuzuaydınlatmasını diliyorum.

Çok değerli hocalarımız var. Dersleri dikkatledinleyelim.

Değerlendirme toplantısında hepimiztecrübelerimizi ortaya koyarak mücadele gücümüze güç katacağız.

Öğreneceğiz ve çevremize anlatacağız.

Seminer programını hazırlayan maddi, manevişartları oluşturan tüm yönetim kurulumuza ve personel arkadaşlarımahuzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ve tabii ki yazışmaları ve görüşmeleri yapanRahmetli Genel Sekreterimiz Hakkı Arslan’ı şükranla anıyorum.

İnşallah onun emeklerini boşa çıkartmayacağız.

Göstermiş olduğunuz ilgi için hepinizeteşekkür ediyor, seminerimizin hayırlı olmasını diliyorum”.

ULUDAĞ: ZORLUKLARI AŞACAK BİLGİ VE TECRÜBEYE SAHİBİZ

Seminerin sunuş konuşmasını yapanGMİS Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Satılmış Uludağ da Türkiye’niniçinde bulunduğu süreci özetledi ve “Bugün de bu zorlukları aşacak bilgi vetecrübeye sahibiz” dedi.

Uludağ şöyle konuştu; “Sayın Başkanımve Yönetim Kurulu arkadaşlarım, Değerli hocalarım,

Kozlu Şubemizin değerli yöneticileri,delegeleri ve işçi kardeşlerim, Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Seminerprogramımıza hoşgeldiniz.

Şube başkanlığım döneminde ve sendikamızgenel merkez yöneticisi olarak birlikte çalıştığım sevgili arkadaşım, GenelSekreterimiz Hakkı Arslan’ı sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.

Hakkı Başkan genç yaşta aramızdanayrıldı. Ancak dolu dolu yaşadığı kısa ömründe, maden işçileri için büyük emekharcadı. Ailesine, akrabalarına, dostlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum.

Sendikamızı bugünlere taşıyan tümyöneticilerimize ve tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

SIKINTILI BİR SÜREÇTEYİZ

Türkiye, olağanüstü hal ileyönetiliyor. Komşularımızda savaş sürüyor. Terörün ne zaman, nerede ortayaçıkacağı belli olmuyor. Ekonomi iyi sinyaller vermiyor. Türk Lirası değerkaybediyor.

TÜRK-İŞ, asgari ücret artışınıyeterli bulmadığı için imza atmadı. Hal böyleyken Zorunlu Bireysel Emeklilikuygulaması devreye girdi. Özel bütçeli MTA’da ve özel sektörde Zorunlu BireyselEmeklilik uygulaması başladı. Bir Kamu İktisadi Teşebbüsü olan TürkiyeTaşkömürü Kurumu’nda ise bu uygulama 2018 yılı başından itibaren başlatılacak.

Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz vebizim toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz var. TTK’da, MTA’da, özel sektördegörüşmelere kısa süre içinde başlayacağız. Her dönem krizin faturasınıişçilere, emekçilere kesmek isterler. Biz de demokratik haklarımızı kullanarakkarşı çıkarız. Mecbur kaldığımızda üretimden gelen gücümüzü kullanırız.

SİYASETÇİLERİ HER FIRSATTA UYARIYORUZ

Biz, 12 Eylül yasalarına rağmen ozorlu günlerde haklı ve meşru mücadele vermiş bir sendikayız.

1990 Büyük Grevimizi ve 5 Nisan 1994kararlarına karşı verdiğimiz mücadeleyi dost-düşman biliyor.

Son olarak 14 Temmuz’da tek ses, tekyürek olarak, özelleştirme saldırısını püskürttük.

Bugün de neler yapabileceğimizibiliyorlar.

Biz Genel Maden İşçileri Sendikasıolarak, 1980, özellikle 1990 sonrası uygulanan ekonomik politikalarıeleştirirken üretim ekonomisini bozarak Türkiye’ye tuzak kurulduğunu söyledikancak dinletemedik.

Sadece söylemekle kalmadık, eylemleryaptık, iktidarlar değişti, anlayış değişmedi.

Bugünkü iktidarı da her fırsattauyarıyoruz.

ZORLUKLARI AŞACAK BİLGİ VE TECRÜBEYE SAHİBİZ

Bugün de bu zorlukları aşacak bilgive tecrübeye sahibiz.

Çok değerli hocalarımız işçisınıfının ve madenci atalarımızın tarihini ve bugünkü sorunlarımızı ve çözümyollarını bize anlatacaklar.

Dersleri dikkatle dinleyecek ve Pazargünü yapacağımız değerlendirme toplantısında sizin önerilerinizi de alacağız.

Biz bir aileyiz. Örgütlü olmak büyükbir şans. Genel Maden İşçileri Sendikası’nda olmak ise gerçekten birayrıcalıktır. Önümüzdeki süreçte birliğimizi, beraberliğimizi ve dayanışmamızıgeliştirmek, mücadele gücümüzü artırmak için birlikte çalışacağız.

İşçi arkadaşlarımıza, ailemize vedostlarımıza gerçekleri anlatıp; işimize, geleceğimize, ülkemize ve milletimizesahip çıkacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizeteşekkür ediyor, seminerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum”.

Konuşmaların ardından Genel Maden İşSendikası tarihini ve faaliyetlerini anlatan belgesel film gösterimi yapıldı.
Seminerlerde; Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Türk-MetalSendikası Eğitim Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fikret Sazak, “Sendikacılık tarihi vetemel kavramlar” ile “Çalışma hayatının güncel sorunları”; Bülent EcevitÜniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, “Dünyada veTürkiye’de ekonomik gelişmeler ve emekçiler üzerindeki etkisi”; GMİS GenelBaşkan Danışmanı Turhan Oral, “Dünden Bugüne Genel Maden İşçileri Sendikası”;Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Eren Korkmaz, “Çalışanların sosyal güvenlik alanındakigüncel sorunları” konularında eğitim veriyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2017, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER