Demirci;TTK, Türkiye için bir şanstır

Demirci;TTK, Türkiye için bir şanstır

Demirci;TTK, Türkiye için bir şanstır

GenelMaden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Genel BaşkanAhmet Demirci Başkanlığında 10 Ocak 2017 tarihinde Sendika Genel Merkezi’ndetoplandı.Gündemdeki konular, işyeri sorunları ve sendikal çalışmalar ile genelgündemin ele alındığı toplantının açılışında GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci,değerlendirmelerde bulundu.Toplantıya Demirci’nin yanı sıra Genel BaşkanYardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırmave Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ ile GMİS’e bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez,Armutçuk, Amasra, Merkez Servisleri ve MTA Şubelerinin başkanları ve tümyöneticileri katıldı.

GMİSGenel Başkanı Ahmet Demirci, toplantı açılışında yaptığı konuşmada 2016 yılıçalışmalarını değerlendirdi ve Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nda 2017 yılıplanlamasını yapacaklarını söyledi.Türkiye’nin taşkömürüne ihtiyacı olduğunavurgu yapan Demirci, “Türkiye’nin taşkömürüne ihtiyacı var. Vatandaştandolarlarını bozması istenen şu dönemde, Türkiye’nin taşkömürü için dışarıyaverilecek parası yok. Kömürümüz var, çalışacak insanımız var, imkanımız var,ancak siyasi irade yok. TTK, Türkiye için bir şanstır. İktidar partisimilletvekilleri de bunu Ankara’da anlatmalıdır. Zonguldak-Bartın-Karabük halkıolarak biz anlatmanın bir yolunu mutlaka bulacağız” dedi.

Demircişöyle konuştu;

GENELSEKRETERİMİZ HAKKI ARSLAN’I KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ

“2017yılının ilk genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısını yapıyoruz.

Neyazık ki bu toplantıda bir eksiğiz.Çok değerli genel sekreterimiz, mücadelearkadaşımız, kardeşimiz Hakkı Arslan aramızda yok.Onu kaybetmiş olmanın derinüzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum.

Gençyaşta aramızdan ayrılan Arslan; delege, temsilci, şube yöneticisi, şube başkanıve genel sekreter olarak görev yaptı. Uzun yıllar madencilere hizmet etti.

Türk-İşBartın İl Temsilciliği yaptı. Muhtarlık yaptı.Her zaman sosyal yaşamıniçindeydi .Başta ailesi ve akrabaları olmak üzere tüm dostlarına, camiamıza vemadenci kardeşlerimize başsağlığı ve sabır diliyorum.

AyrıcaKaradon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde meydana gelen bir iş kazası sonucuhayatını kaybeden Ayhan Badurlu kardeşimize ve tüm maden şehitlerimizeAllah’tan rahmet diliyorum.

2016YILINA BÜYÜK UMUTLARLA GİRMİŞTİK

2016yılına büyük umutlarla girmiştik.

Yılbaşıgecesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile Çalışma veSosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Zonguldak’a gelerek Kozlu’da madenocağına girdiler.Kendilerine kısmen de olsa sorunlarımızı aktarma fırsatıbulduk.

28Ocak 2016 tarihinde 5 Zonguldak Milletvekilimizi Ankara’da bir araya getirdik.

Sorunlaraortak çözüm arama kararı aldık.TÜRK-İŞ’i devreye sokarak TTK’ya ve MTA’ya işçialınması için bakanlıklar nezdinde girişimlerimizi sürdürdük.

Martayının başında yönetici ve temsilci eğitim seminerimizi yaptık.

21Haziran’da Taşkömürü ve Demir-Çelik Paneli düzenledik.

Aynıgün Zonguldak’ın Kurtuluş Yıldönümü günü kapsamında düzenlenen kortejde genişkatılımla yer alarak TTK’nın özelleştirilmesi girişimlerine karşı tepkimizigösterdik.14 Temmuz’da kitlesel basın açıklamasıyla meydanlara çıktık ve tekses, tek yürek olduk.15 Temmuz darbe girişimi ile Türkiye olağanüstü haldönemine girdi. Devlet çarkı kilitlendi.Herşeye rağmen her ortamda şartlarızorlayarak TTK’nın ve MTA’nın sorunlarına çözüm üretmeye çalıştık.

CHPve MHP Genel Başkanlarını ziyaret ederek sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizianlattık. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ilegörüşerek dosyamızı sunduk.MTA Konya bölgemizi ziyaret ettik.

İzmirbölgemizin de desteğiyle Aydın Çine’de örgütlendik. Örgütlenme büromuzu açtık.4Aralık dünya madenciler günü etkinliği düzenleyerek taşkömürü ve TTK’yıanlattık.9 Aralık’ta Zonguldak’a gelen Başbakanımız ve 5 Bakanımız, sendikamızıziyaret ettiler.Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi yüz yüze anlattık.

7şubemiz için planladığımız taban eğitim seminerlerimizden üçünü 2016 yılındayaptık.Seminerlerimiz devam ediyor.TTK, MTA ve HEMA işyerleri için toplu işsözleşmesi hazırlıklarımızı tamamladık.

Doludolu yaşadığımız bir yılı geride bıraktık.

Yönetimkurulu arkadaşlarıma, başkanlar kurulumuza, temsilci ve tüm üyelerimizeteşekkür ediyorum.Katkı veren dostlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.

Seçildiğimizgünden, aramızdan ayrıldığı güne kadar, rahatsızlığına rağmen çalışmalarakatılan genel sekreterimiz Hakkı Arslan’a şükranlarımızı sunuyorum.

Ona,bu emeklerinin karşılığını mutlaka alacağımızın sözünü veriyoruz.

2016yılında TTK’da bir ölümlü kaza oldu. Nisan ayında Gelik’te meydana gelen işkazasında Hasan Özyer kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum.

KRİZİNEMEKÇİLERE FATURA EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

2017yılının ilk saatlerinde yapılan silahlı saldırı terörün devam edeceğinigösteriyor.

Tümterör şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Terörübir kez daha şiddetle lanetliyorum.2017 yılında TTK’da, MTA’da ve HEMA’da topluiş sözleşmeleri imzalayacağız. Komşularımızda savaş sürüyor, ordumuz sınırötesinde.Ekonomik kriz endişesi devam ediyor.Her sözleşme döneminde olduğu gibiyine savaş ve kriz bahaneleri var.Ama biz krizin, işçilere ve emekçilere faturaedilmesine izin vermeyeceğiz. Bunun için tüm hazırlıklarımıza devam ediyoruz.TTK’yave MTA’ya işçi alınması için çalışmalarımız sürecek.Özellikle iktidar partisimilletvekillerinin bir araya gelerek mücadelemize katkı vermelerini bekliyoruz.Geçtiğimizhafta TBMM’de konuşarak sorunlarımızı dile getiren Ankara Milletvekili SayınErkan Haberal’a teşekkür ediyoruz.

TTK,TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANSTIR

Türkiye’nintaşkömürüne ihtiyacı var.Vatandaştandolarlarını bozması istenen şu dönemde, Türkiye’nin taşkömürü için dışarıyaverilecek parası yok.Kömürümüz var, çalışacak insanımız var, imkanımız var,ancak siyasi irade yok.

TTK,Türkiye için bir şanstır.

İktidarpartisi milletvekilleri de bunu Ankara’da anlatmalıdır.Zonguldak-Bartın-Karabükhalkı olarak biz anlatmanın bir yolunu mutlaka bulacağız.2017yılının Zonguldak’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.Bugünaynı zamanda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü.Değerlibasın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.Gösterdiğinizilgi için teşekkür ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2017, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER