Fetö 12 şüpheliden 5'i daha Adliyede

- Karabük merkezli 10 ilde ve KKTC'de, "örgütün TSK yapılanması"na yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 5'i daha adliyeye sevk edildi

Fetö 12 şüpheliden 5'i daha Adliyede

KARABÜK - Karabük merkezli 10 ilde ve KKTCde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 5i daha adliyeye sevk edildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, ankesörlü telefonlar aracılığıyla FETÖ ile bağlantılı kişilerle görüşmeler yaptığı tespit edilen, aralarında rütbelilerin de bulunduğu şüphelilerden H.T, R.G, H.U, A.G ve Ş.Ynin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen 5 şüpheli, Karabük Adliyesine getirildi.

Bu arada bir şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 16 Ocakta, ankesörlü telefonlar aracılığıyla FETÖ ile bağlantılı kişilerle görüşmeler yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik 10 il ve KKTCde eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

Operasyonda gözaltına alındıktan sonra dün adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 6sı, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER