Gıda Güvenliği Denetimleri gerçekleşti

Gıda Güvenliği Denetimleri gerçekleşti

Gıda Güvenliği Denetimleri gerçekleşti

KARABÜK - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gıda denetimi yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017de 2 bin 788 gıda işletmesinde 4 bin 330 denetim yapıldığını söyledi.

276 gıda üretim işletmesinde 661, 985 gıda satış işletmesinde bin 398, bin 142 toplu tüketim işletmesinde 2 bin 271 denetim yaptıklarını ifade eden Şahin, şunları ifade etti:

Bakanlık programı, zehirlenme ve risk görülen işletmelerde 103 numune alınarak gıda kontrol laboratuvarlarında analiz yaptırılmıştır. Denetimlerde yasaya aykırı hareket ettiği tespit edilen 25 işletmeye 107 bin 528 lira idari para cezası uygulanmıştır. Yılbaşının yaklaşması nedeniyle alkollü içki satış ve tüketiminin artacağı tahmin edilen büfe, tekel bayii, bakkal, market, otel, içkili lokanta, birahane gibi iş yerleri denetlendi. Ayrıca, Bakanlığımız talimatları doğrultusunda ve insan hayatının ehemmiyeti dikkate alınarak program harici denetimlere de başlanmıştır.

Şahin, tüketicilerin özellikle ucuz alkollü ürünlere karşı daha dikkatli olmaları, şüpheli bir durum söz konusu olduğunda ihbarda bulunmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2017, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER