Gönül Bahçemizde Açan Güller" projesi Safranbolu'da tanıtıldı

Gönül Bahçemizde Açan Güller" projesi Safranbolu'da tanıtıldı

Gönül Bahçemizde Açan Güller" projesi Safranbolu'da tanıtıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle Ensar Vakfı tarafından hayata geçirilen Gönül Bahçemizde Açan Güller projesi, Safranboluda tanıtıldı.

Sunal Tülbentçi Öğretmenevinde yapılan toplantıda konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Türklerin, yüz yıllardır Osmanlının getirdiği bir miras olarak her zaman muhacirlere kapısını açmış ve onlara ev sahipliği yapmış bir millet olduğunu söyledi.

Her insan gibi her millet ve devletin kaderinden kaçamayacağını ifade eden Kaymakam Ürkmezer, şöyle konuştu:

Bizler büyük Türk milleti olarak kapılarımızı açmaya devam edeceğiz. Uluslararası bir öğrencilik yapmış bir kişi olarak bu tür projelerin ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Yabancı bir memlekette yaşamanın zorluklarını bizzat gördüm. Sayın Başbakanımızın da söylediği gibi ülkemiz artık uluslararası öğrenciler için çekim merkezi haline gelmiş, son yıllarda da akademik eğitimin yükselişini göstermiştir. Bu vesileyle Ensar Vakfının da ismine yakışır şekilde uluslararası öğrencilere ev sahipliği yaparak ülkemizde huzurlu bir şekilde eğitim almalarını sağlayacak bu projeyi başlattıkları için ayrıca Karabük ve Safranboluyu tercih eden bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ise, Karabük Üniversitesinde 3 bin 600 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Daha önce yabancı diye hitap edilen öğrencilerin, bir olay esnasında Biz yabancı değiliz, bizim burası kardeş ülkemiz. diyerek yetkilileri uyardığını ve kendilerinin yabancı öğrenci yerine uluslararası öğrenciler dediklerini aktaran Polat, şöyle konuştu:

Ülkemizi daha çok benimsemelerini kendilerini yabancı hissetmemelerini sağlayacağımızı umuyoruz. Karabük Üniversitesi olarak uluslararası öğrencilere kucak açmaya mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün tanıtımı yapılan projede yer aldığımız için mutluluk duyuyoruz. Bulunduğumuz görevleri icra ederken çevremizdeki insanlara Allah için neler yapabiliriz düşüncesiyle hizmet vermemiz öncelikle insanlık görevimizdir.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER