Güneri; Şampiyonluğunu şehitlere armağan etti

Güneri; Şampiyonluğunu şehitlere armağan etti

Güneri; Şampiyonluğunu şehitlere armağan etti

İtalyada düzenlenen Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonasında 81 kiloda altın madalya kazanan Elif Güneri, şampiyonluğunu şehitlere armağan etti.

Milli sporcu Elif Güneri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıllık boks kariyerinde 8 yıldır Türkiye şampiyonu olduğunu ve bütün uluslararası turnuvalara katıldığını söyledi.

Avrupa şampiyonluklarının yanı sıra iki dünya üçüncülüğü bulunduğunu ifade eden milli boksçu, şöyle konuştu:

En son İtalyanın Cascia kentindeki şampiyonada, 81 kiloda Yunan Eleni Anna Michelekakiyi yenerek altın madalya kazandım. Bayrağımızı göndere çektirmek ve İstiklal Marşımızı dinletmek her sporcunun hayalidir ki benim de hep hayalimdi. Ben buna ulaştım. Hedefim bundan sonraki dünya şampiyonalarını kazanmak.

Elde ettiği puanlarla dünyada ikinci, Avrupada birinci olduğunu belirten Elif, bir numaralı seribaşı olarak gittiği İtalyadaki şampiyonada rakiplerini zorlanmadan elediğini dile getirdi.

Milli boksör, kazandığı madalya nedeniyle tebrik mesajları gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırıma, kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Ailesinin, arkadaşlarının ve antrenörü Baykan Arslanın her zaman kendisine destek verdiğini ifade eden Elif, başarısında onların desteğinin de önemli olduğunu vurguladı.

Önümüzdeki sene yapılacak Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlandığını anlatan milli boksör, şunları kaydetti:

İtalyada, kardeşimiz Eren Bülbülün şehit olduğunu öğrendik. Bu bizi çok etkilemişti. 4 finalimiz vardı ve hepsinde şampiyonluk sözü vermiştik. Bunlardan 3 altın, bir gümüş aldık. Şampiyonluğumu Eren kardeşim ve ailesi ile bütün şehitlerimize armağan ediyorum.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2017, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER