"Halkımızın sağlığı bizim için önemli.

- "Halkımızın sağlığı bizim için önemli. Sanayimiz elbetteki önemli, istihdam önemli ama halk sağlığını tehdit etmeyecek, halk sağlığına zarar vermeyecek bir sanayi yapılaşmasını temin etmek de bizlerin, hepimizin vazifesi"

"Halkımızın sağlığı bizim için önemli.

KARABÜK - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, halk sağlığının önemine işaret ederek, Sanayimiz elbetteki önemli, istihdam önemli ama halk sağlığını tehdit etmeyecek, halk sağlığına zarar vermeyecek bir sanayi yapılaşmasını temin etmek de bizlerin, hepimizin vazifesi. dedi.

Ceylan, Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, Marmara Geri Kazanımın (MARZİNC) baca gazlarında halk sağlığını tehdit edecek bir netice görmediklerini söyledi.

Baca gazlarının değerlerinin 7 gün 24 saat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından online izlendiğini ifade eden Ceylan, online izleme değerlerinin yanlış gönderilme ihtimaline karşı da yerinde de ölçümler yaptırdıklarını belirtti.

Firmanın bulunduğu alanda yüksek miktarda cüruf birikintileri olduğunu aktaran Ceylan, şöyle devam etti:

Bizim yönetmeliklerimiz çerçevesinde bir yıldan fazla açık alanda depolanması mümkün değil, mevzuatımıza aykırı bir husus. Bu süre içinde de depolanırken de onların da şartları var onlara da uymak zorundalar. Bir yıldan fazla zamandır burada cüruflar birikmiş bununla ilgili ciddi anlamda yaptırım cezaları uygulanacak. Cüruflarla ilgili en hızlı şekilde buradan bertaraflarını sağlamak durumundayız. Bu cüruflar buradan en hızlı şekilde kalkmak durumunda. Bakanlık olarak il müdürlüğümüzle birlikte elemanlarımız geldi cüruflardan numuneler alındı, bunlar analize gönderildi. Hem bizim Gölbaşındaki laboratuvarlarımızda analiz yapıldı hem de TÜBİTAKın Gebzedeki Marmara Araştırma Merkezine gönderdik. TÜBİTAKtaki numune ilk sonuçları gelmeye başladı ama nihai sonuçlar henüz gelmedi. Kendi laboratuvarlarımızda yaptığımız sonuçlara göre cüruf içindeki tek bir metalin kurşunun limitlerin üstünde olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız.

Cürufun taşınması gerektiğini, şirketin de çeşitli kurumlarla anlaşma yaptığını ve hızlı bir şekilde günlük 20 kamyonla cürufları gönderdiğini vurgulayan Ceylan, halk sağlığının önemini vurguladı.

Ceylan, Sanayimiz elbetteki önemli, istihdam önemli ama halk sağlığını tehdit etmeyecek, halk sağlığına zarar vermeyecek bir sanayi yapılaşmasını temin etmek de bizlerin, hepimizin vazifesi. Bakanlık olarak, bugünlerde MARZİNCle oturup, MARZİNCle kalkıyoruz. Burayı mutlaka vatandaşlarımızın da tatmin olabileceği bir duruma mutlaka getireceğiz. İzliyoruz, halkımızın adına izliyoruz, bundan da hiç kimsenin endişesi olmasın. Gerekli yaptırımlarda uygulanacak, eksiklikler de mutlaka giderilecektir. ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Ceylan, diğer sanayi tesislerinin de rutin denetimlerinin yapıldığını belirtti.

- Yılda 50 bin tesisin denetimini gerçekleştiriyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Daire Başkanı İbrahim Özdemir de bütün şikayetlere bakıldığını bildirdi.

Ekiplerin sadece şikayet üzerine değil kendilerinin de rutin olarak kontrol yaptığını anlatan Özdemir, Biz yılda 50 bin tesisin denetimini gerçekleştiriyoruz. Uygun çalışmayan bu tesislere ortalama 150 milyon lira idari para cezası uygulayıp, kirliliği önlemeleri için gerekli tedbirleri aldırıyoruz. Her türlü sanayi tesisinde bu sıkıntılar bazen olabiliyor. değerlendirmesinde bulundu.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2017, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER