Hatipoğlu Göleti Yem Bitkisi Entegrasyon Projesi

Hatipoğlu Göleti Yem Bitkisi Entegrasyon Projesi

Hatipoğlu Göleti Yem Bitkisi Entegrasyon Projesi

KARABÜK - AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Hatipoğlu Göleti Yem Bitkisi Entegrasyon Projesi çalışmasının tamamlandığını söyledi.

Milletvekili Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 32,35 metre temelden yüksekliğe sahip 20 milyon liralık Ovacık Hatipoğlu Göleti ve Sulaması işi yapımının tamamlanmasıyla Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırladığı Ovacık Hatipoğlu Göleti Yem Bitkisi Entegrasyon Proje çalışmasının tamamlandığını söyledi.

Proje kapsamında, Karabükün büyük bir sorunu olan küçük parsellerde yapılan bireysel üretim şeklinden çıkılarak, çok paydaşlı ortaklık modeliyle birlikte bölge hayvancılığını da kalkındıracak yem bitkisi ekiminin yaygınlaştırılmasının amaçlandığını ifade eden Uysal şöyle devam etti:

Projenin hayata geçmesiyle bölgede sadece yem bitkisi yetiştirilebildiği takdirde bölge ekonomisine sağlayacağı katkı 6 milyon 915 bin lira olarak hedeflenmektedir. Bununla beraber hayvancılığımızın gelişimine sağlayacağı katma değeri de hesapladığımızda elde edilecek gelir kat kat artacaktır. Ayrıca proje kapsamında yaklaşık 6 bin dekar alanda yem bitkisi üretimi planlanmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER