İl Başkanı Saylar;2 senede 17 fabrika kurulacağını söyledi.

- "Karabük, Batı Karadeniz'in giriş kapısı. Otomobil fabrikası da buraya yakışır, yerli otomobil fabrikasının da Eskipazar'a yapılmasını istiyoruz"

İl Başkanı Saylar;2 senede 17 fabrika kurulacağını söyledi.

KARABÜK - AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, yerli otomobil fabrikasının Eskipazarda kurulmasını talep ettiklerini bildirdi.

Saylar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük Organize Sanayi Bölgesinde bugüne kadar 15 fabrika kurulduğunu, buna karşın 2 senede 17 fabrika kurulacağını söyledi.

Bunun milletvekilleri, valisi, belediyesi, muhalefeti, herkesle birlikte sağlandığını aktaran Saylar, şunları kaydetti:

Şimdi 20 senede 15 fabrika, 2 senede 17 fabrika kuruluyor. Biz şehrimizin ekonomisinin yükünü aldığını düşünüyoruz. Buradan bir beklentimiz yok. Makamlarla bir şey almak için değil, vermek için buradayız. 15 senedir konuşuluyor, Eskipazar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi. Şu anda Eskipazar İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin yönetim kurulunu oluşturduk. Eskipazar Makine İmalat İhtisas Sanayi Bölgemiz resmiyet kazanmıştır. Burası yıllardır beklenen bir yer, burası halloldu. Demek ki biz Eskipazarın da yükünü almak için oradayız, Karabükün yükünü almak için de oradayız. Karabükte her şart oluştu. Karabük, Batı Karadenizin giriş kapısı. Otomobil fabrikası da buraya yakışır, yerli otomobil fabrikasının da Eskipazara yapılmasını istiyoruz.

Saylar, her ilçe için ayrı projeleri bulunduğunu, bu kapsamda yüzde 70-80inin ormanlık alan olan Yenicede orman ihtisas bölgesi kurulması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

Bu kadar ormanın olduğu yerde bir fabrika olması gerekiyor. Yenicede Orman Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olmalı. Bununla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Eflanide de bir Organize Sanayi Bölgesi için planlarımız var. Hayvancılık ile ilgili ihtisas sanayi bölgesini de burada oluşturduğumuz zaman, Eflani Türkiyenin en fazla büyük ve küçükbaş hayvan üretildiği yer olacak. Onun alt yapısının oluşmasını bekliyoruz. Bununla da Eflaninin yükünü alıyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın teşkilatlara kongrelere gidilmesi talimatını verdiğini hatırlatan Saylar, temmuz ayı itibarıyla delege seçimlerinin başladığını, 16 Temmuz Pazar gününe kadar bunların biteceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2017, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER