"İzmaritini Yere, Sağlığını Tehlikeye Atma" projesi

"İzmaritini Yere, Sağlığını Tehlikeye Atma" projesi

"İzmaritini Yere, Sağlığını Tehlikeye Atma" projesi

KARABÜK - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi öğrencileri İzmaritini Yere, Sağlığını Tehlikeye Atma projesi kapsamında çevreye atılmış izmaritleri topladı.

Safranbolunun Tarihi Çarşı, Kazdağlı Meydanı, Tabakhane ve Cemal Caymaz Caddesinde 30 öğrenci yerlere atılan sigara izmaritlerini tek tek topladı.

Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencisi Büşra Kabadayı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı insanların çevreye duyarsız olduklarını, izmarit, poşet, pet şişe gibi daha pek çok objeyi çöp kovaları yerine yerlere attıklarını belirterek, bu durumdan kendilerinin rahatsız olduklarını söyledi.

Bu nedenle bölüm arkadaşlarıyla birlikte sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini aktaran Kabadayı, Burada amacımız bir farkındalık sağlamak ve duyarlılığı arttırmak. Gerçekleştirdiğimiz çalışmayı gören pek çok insan bunu neden yaptığımızı soruyor ve sonrasında destek veriyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. Ben bizlere destek veren başta Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer olmak üzere, bölüm hocamız Zuhal Bekte, Safranbolu Belediyesi personeline ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu tür projelerimiz devam edecek. diye konuştu.

Öğrenciler, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında çalışma sonrası vatandaşları çevre duyarlılığı konusunda bilgilendirdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2018, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER