Karabük Valisi Çeber, şunları kaydetti:

Karabük Valisi Çeber, şunları kaydetti:

Karabük Valisi Çeber, şunları kaydetti:

KARABÜK - Karabük Valisi Kemal Çeber, 30 Ağustos Zafer ve Kurban bayramları dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çeber, mesajında, 30 Ağustosun, milletin şanlı ordu ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

30 Ağustos Zafer Bayramının 95. yıl dönümünde, millet olarak hep birlikte kenetlenerek, bu günü kutlamanın mutluluğunu yaşadıkğını aktaran Çeber, şunları kaydetti:

Tarihimizin en önemli dönüm noktası ve milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Milletimizin makus kaderini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk milleti hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir. Türkiye Cumhuriyetini darbe teşebbüsleriyle, terörle zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum.

Çeber, Kurban Bayramı mesajında ise Türkiyenin ve dünyanın dört bir yanında insanların birbirleriyle kaynaştığı, başta sevgi olmak üzere, milletin kültüründe ve tarihi derinliklerinde var olan bütün ahlaki meziyetlerin bir bütün halinde milletçe paylaşıldığı bir bayrama daha erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Bayramların, toplumun manevi bir zenginliği olup, birlik ve beraberliği perçinleyen, insani vasıfları ön plana çıkaran, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının en yükseğe çıktığı çok özel ve kutsal günler olduğunu aktaran Çeber, şu ifadelere yer verdi:

Bayramlarda, dargınlık ve kırgınlıkları unutturarak, dayanışma ve yardımlaşmayı artırarak, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeli, bayramlarımızı günün anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız. Bayramlar, asırlardır olduğu gibi dini inanç, milli ve manevi kültürün yeniden tazelendiği ve güçlendiği dönemlerdir. Bu günler büyüklerin ziyaret edilerek, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği, dargınlıkların unutulduğu, sevgi, saygı ve kardeşlik temalarının öne çıktığı, bereket, umut ve özlemle beklenen günlerdir. Son dönemde yaşadıklarımız göstermiştir ki millet olarak içte ve dıştaki ihanet unsurlarına karşı birlik, beraberlik ve kardeşlik kültürüyle hareket ederek dik duruş sergileme yeteneğimiz diğer mazlum unsurlara da örnek teşkil etmiştir. Milletimizle ne kadar övünsek azdır. Bu duygu ve düşüncelerle, kurban bayramının ülkemize, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, tüm İslam aleminin ve Karabüklü hemşehrilerimin Kurban Bayramını kutluyor, esenlikler diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2017, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER