Karabük'te belediye çalışmaları

Karabük'te belediye çalışmaları

Karabük'te belediye çalışmaları

KARABÜK - Karabük Belediyesi, tepelere kurulan mahalleleri köprülerle birleştirirken, dik merdivenli ve çıkılması kolay olmayan mahallelere de asansör ve yürüyen merdiven yapıyor.

Belediye tarafından daha önce Kayabaşı ve Öğlebeli mahallelerine dikey ve yatay asansör yaparken, Yenişehir Mahallesi&[#]39;ne yürüyen merdiven yapmıştı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kartaltepe-Yenişehir mahallelerini birleştirecek köprünün yakında hizmete açılacağını söyledi.

Atatürk, Yeni ve Namık Kemal mahallelerine hitap edecek şekilde yeni bir asansör daha yapacaklarını ifade eden Vergili, "Vatandaşlarımız Atatürk Mahallesi&[#]39;nde asansörle Kartaltepe&[#]39;ye çıktıktan sonra hemen bu köprüyü kullanarak 300 metre sonra hastaneye ulaşabilecekler." diye konuştu.

Yapılan köprüler ve asansörlerle yaya trafiğini çoğalttıklarını aktaran Vergili, şöyle konuştu:

"Bir tane Kayabaşı Mahallesi&[#]39;nde köprü var. Belirli bir mesafe yürümektense onun yerine dolmuşa taksiye biniyorlardı. Şimdi burayla ilgili asansörle birlikte yaya trafiğini artırmış bulunuyoruz. Aynı şekilde Yeşil Mahalle&[#]39;de yine bir köprümüz var. Öğlebeli Mahallesi&[#]39;nde çok kullanılan yatay asansörümüz var. Yine Yenişehir Mahallesi&[#]39;nde merkezden çıkan yürüyen bir merdiven var. Kartaltepe ve Yenişehir Mahallesi&[#]39;ni birleştiren bu köprüyle birlikte bu mahallede bulunan vatandaşlarımız rahat edecek."

Vergili, bu hizmetlerin Karabüklü vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için yapıldığını sözlerine ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2017, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER