Karabük'te "Emeğe Vefa" sergisi

Karabük'te "Emeğe Vefa" sergisi

Karabük'te "Emeğe Vefa" sergisi

KARABÜK - Safranbolu Belediyesi bünyesindeki Safranbolu Kültür Eğitim Merkezinde (SAKEM) bir yıl boyunca yapılan el emeği ürünler Emeğe Vefa temasıyla görücüye çıktı.

SAKEMde 4 bin 761 kursiyerin yararlandığı 234 kursta, yıl boyunca ortaya çıkan eserlerden oluşan Emeğe Vefa sergisi, Aslanlar SAKEM Şubesine açıldı.

Açılış dolayısıyla Düzce Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde, Köyiçi Meydanından Aslanlar SAKEM Şubesine kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, yürüyüşün ardından düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, kaymakam ve belediye başkan vekili olarak kursların her iki tarafında da bulunduğunu söyledi.

Kaymakamlığın en önde gelen görevlerinden birinin örgün eğitim ve bununla birlikte yürütülen yaygın eğitimin tüm vatandaşlara ulaşmasını sağlamak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Bu noktada belediyelere de görev düşüyor. Belediye olarak da bunu kolaylaştırıcı, imkan sağlayıcı yerler ve destekleri sunmakla mükellefiz. Safranboluda, kaymakamlığımız koordinesinde belediyemiz işbirliği içerisinde yaklaşık 5 bin kişiye SAKEM ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği içerisinde yürütülen bu kurslara dahil ettik. Burada bu iş birliği sadece bu iki kurumu değil, İl Sağlık Müdürlüğünden Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne, Kredi ve Yurtlar Müdürlüğünden İŞKURa kadar bütün kurumlarımız destek verdiler.

Açılışa, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş de katıldı.

Bu arada açılış töreninde seslendirilen İstiklal Marşına işaret diliyle de eşlik edildi.

haber

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER