Karabük'te FETÖ/PDY Duruşmaları Devam Ediyor

- Karabük'te FETÖ/PDY davasında yargılanan 7 sanıktan 2'si beraat etti, 2'si 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye edildi, 3 sanığın ise dosyasının ayrılmasına karar verildi

Karabük'te FETÖ/PDY Duruşmaları Devam Ediyor

KARABÜK - Karabükte Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 2si tutuklu 7 sanığın davasında ara karar verildi.

Karabük Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, KHK ile kapatılan eğitim kurumlarında görev yapan ve silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılanan tutuklu sanıklar İdris Kayabaşı ve Taner Gürbüz ile tutuksuz sanıklar G.S, M.K, O.Y. T.C, ve S.D. ile avukatları hazır bulundu.

Savunmalarını yapan tutuklu sanıklar, kaçma ve delilleri karartma şüphesi olmadığını savunarak, tahliyelerini, tutuksuz sanıklar ise beraatlerini talep etti.

Sanıkların avukatları da müvekkillerinin tahliyesini ve beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı sanıklar Kayabaşı ve Gürbüzü, tutuklu bulunduğu süre ile ceza miktarını göz önünde bulundurarak adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye etti.

Tutuksuz sanıklardan S.D. ve G.S. hakkında beraat kararı veren heyet, diğer sanıkların dosyasının ise tefrik edildiğini belirtti.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi, müzekkere cevaplarının beklenmesi için ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2017, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER