Karabük'te hava kirliliği

Karabük'te hava kirliliği

Karabük'te hava kirliliği

KARABÜK - Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Marmara Geri Kazanım (MARZİNC) ve Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) hava kirliliğine yol açtıklarını belirtti.

Vergili, Belediye toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, MARZİNC ve KARDEMİRin havayı kirlettiği yönünde yaptığı açıklamaları hatırlatarak, 2018 yılı sonunda KARDEMİRde çevre ile ilgili bir sorunun yaşanmayacağı sözünü aldığını ve bunun takipçisi olacağını kaydetti.

KARDEMİR çalışma yaptı, yapıyor diyen Vergili, şunları söyledi:

MARZİNC yönetimi beni ziyaret etti, açıklamaları tatmin edici değildi. MARZİNC herhangi bir çalışma yapmamış. Bu işleri takip etmek belediyenin işi değil. MARZİNC gibi fabrikaların Türkiye ekonomisine faydası var ama bunların belirtilen mevzuat içinde çalışması gerekir.

Karabükle birlikte Kayseri, Payas ve İzmir Aliağada aynı durumda. Böyle yumuşak geçişlerle olmaz. Hızlandırılması lazım. Bu fabrika, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından en kısa sürede kapatılmalıdır. Tüm düzenlemelerini yapsın, önlemlerini alsın, mevzuata uygun duruma gelsin o zaman çalışmasına izin verin.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER