Karabük'te helikopter destekli yangın tatbikatı

Karabük'te helikopter destekli yangın tatbikatı

Karabük'te helikopter destekli yangın tatbikatı

KARABÜK - Karabük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından helikopter destekli yangın tatbikatı, şiddetli rüzgar sebebiyle gerçekleştirilemedi.

Cemaller Köyündeki orman deposunda tatbikat için özel parkur oluşturuldu. Senaryo gereği yakılacak ateşe, yerden ve havadan müdahale edilerek söndürülecekti.

Orman Genel Müdürlüğünün Kazakistandan kiraladığı ve Karabüke konuşlandırdığı yangın söndürme helikopteri, 6 Kazak ve 1 Türk personeli ile bazı basın mensuplarını da alarak havalandı.

Tatbikatta görevli personel, bu sırada esen şiddetli rüzgarın tehlike oluşturacağı gerekçesiyle ateşi yakmadı. Bir süre havada tur atan ve yakınlardaki bir havuzdan su alması gereken helikopter de görevini iptal ederek indi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz aylarında sıcaklığın orman yangını riskini arttırdığını söyledi.

Bu yıl hava şartlarının geçen yıldan zor olacağının öngörüldüğünü belirten Beşel, şunları söyledi:

Bu yıl biraz zor geçeceğe benziyor. Yangın ekiplerimiz ve kulelerimiz, yangın müdahale ekiplerimiz her an göreve hazır. Teyakkuz halindeyiz. Yangın ihbarlarına 10-15 dakika içerisinde müdahale edecek güce sahibiz. Müdahalede ne kadar geç kalırsak o kadar sıkıntılı olur. Yangına 1 saat sonra müdahale edersen, değil helikopter hiçbir güç onu önlemeye yetmez. Bu kritik günlerde vatandaşlarımız tarlada anız yakmasın. Bu bir suçtur. Ormana 4 kilometre mesafede anız yakmanın cezası vardır. Piknik sahalarında ateş yakmasınlar. Cam kırıklarını ormana atmasınlar. Çünkü sıcak havalarda mercek görevi görüyor. Atılan sigara izmariti yangına sebebiyet veriyor. Bir orman yangınına müdahale bizi hem ruhen hem de madden yoruyor.

 

 

 

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2017, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER