Karabük'te Safran Hasadı etkinliği

- Safranbolu ilçesinde düzenlenen etkinlik kapsamında eski Roketsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zafer Çamlıca tarafından resim sergisi açıldı

Karabük'te Safran Hasadı etkinliği

KARABÜK - Karabükün Safranbolu ilçesinde, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen, Safran Hasadı Etkinliği kapsamında eski Roketsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zafer Çamlıca tarafından resim sergisi açıldı.

Cıngıllıoğlu Sanat Galerisinde yapılan açılışta AA muhabirine açıklama yapan Çamlıca, sergide safran ve Safranboluya ilişkin resimlerin yer aldığını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikalinin 79. yılı olduğunu hatırlatan Çamlıca, Atatürkün 2 adet portresini yaptığını belirtti.

Etkinlik kapsamında bu sergiyi açtığını ifade eden Çamlıca, Safran bitkisi, Safranboluya ismini veren nadide bir bitki. Safran çeşitli ülkelerde üretiliyor ama Safranboluda üretilen safran, diğerlerine göre çok daha kaliteli ve pahalı bir bitki. Daha önce yaptığım resimler var. Bu etkinlik nedeniyle yaptığım resimler var. diye konuştu.

-Roketsanın 25. yılına özel resim

Resimlerin birebir safranın ebatının yer aldığını aktaran Çamlıca, şöyle konuştu:

Roketsanın 25. kuruluş yıl dönümünde görevliydim. Roketsanın görünüşü, ileriye dönük projelerini içeren ve Atatürk portresinin yer aldığı bir resim vardı. Roketsanın 30. kuruluş yıl dönümü kutlanacak o kapsamda bir resim daha hazırlıkları içerisindeyim.

Sarıkamışta tugay komutanıyken resme başladığını anlatan Çamlıca, Bu görevler sıralı ve süreli, görevler ve bir süre sonra bitiyor. Bu görevim bittikten sonra uğraşacağım güzel bir meşgaleye ihtiyacım olduğunu düşünerek, 2005de bu çalışmaya başladım ve ara vermedim. değerlendirmesinde bulundu.

Serginin açılışını, Çamlıca ile birlikte, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Özden ile Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar yaptı.

Çamlıca, Roketsanın 25. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Elmadağdaki tesisinin, araçlar üzerinde görünen füzeleri, ATAK helikopterlerinin ve uzun menzilli tanksavarların resimlerini yapmıştı.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER