Karabük'te "Yaşama Yol Ver" protokolü

Karabük'te "Yaşama Yol Ver" protokolü

Karabük'te "Yaşama Yol Ver" protokolü

KARABÜK - Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Yaşama Yol Ver medya kampanyası kapsamında Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplumda 112 bilincinin oluşturulması, 112 Acil Çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi amacıyla ilkokul 3. sınıf öğrencilerine yönelik eğitimler düzenleneceğini belirtti.

İmzalanan bu protokolle il merkezi ve ilçe okullarındaki ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin görevleri, kurulum amacı, 112 Acil Çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi, ambulans ve ambulans ekipmanları ve trafikte ambulansın geçiş önceliği ile ilgili bilgilendirileceklerini söyledi.

Yerde yatan kazazedeye nasıl ve hangi ekipman kullanılarak müdahale edildiği, hasta ve yaralının ambulansa nasıl alındığı şeklinde ilk yardım canlandırması yapılacağını aktaran Sarı, çocuklara ani yaralanma ya da kaza anında nasıl doğru müdahale edileceğinin uygulamalı olarak gösterileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2018, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER