KARDEMİR'den çevre yatırımları...

KARDEMİR'den çevre yatırımları

KARDEMİR'den çevre yatırımları...

KARABÜK - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), iki yeni çevre yatırımının daha ihalesinin yapıldığını bildirdi.

Fabrikadan yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Fırınlar Bölgesi Tozsuzlaştırma Sistemleri ve Kömür Kırıcı Dairesi Tozsuzlaştırma Sistemi ihalelerinin tamamlandığı ve yüklenici firmaların belirlendiği ifade edildi.

Açıklamada, ihaleler sonunda firma yetkilileriyle KARDEMİR Genel Müdürü Ercüment Ünal arasında protokollerin imzalandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ünal, Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarla yetkili kurumlara çevre yatırımlarımız ile ilgili taahhütlerde bulunmuş ve başlıca Sinter, Kok, Yüksek Fırınlar ve Çelikhane bölgelerinde yapılacak olan çevre yatırımlarının ihalelerinin hızla sonuçlandırılarak yatırımlara başlanacağını ve 2018 yılı sonunda yaklaşık 193 milyon lira tutarındaki çevre yatırımlarının tamamlanacağını ifade etmiştik. Yine Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Ceylana da yapılacak olan çevre yatırımlarımız hakkında bilgi vermiş, Karabük Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze de Çevre İlerleme Raporumuzu sunmuştuk. Önceki gün toplanan yönetim kurulumuzun, genel müdürlüğümüze vermiş olduğu yetki doğrultusunda, en önemli çevre yatırımlarımızdan birisinin daha ihalesini tamamlayarak, yüklenici firmasını belirlemiş bulunuyoruz. ifadelerini kullandı.

İhaleyi alan firmalar hakkında bilgi aktaran Ünal, şunları kaydetti:

Yüksek Fırınlar Bölgesi Tozsuzlaştırma Sistemlerini ihale ettik. Firma, hızla yatırım sürecine başlayacak. Bu yatırım 2018 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Hem taraflar için hem de Karabükümüz için hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca, Kömür Kırıcı Dairesi Tozsuzlaştırma Sistemi ihalesini de sonuçlandırmış bulunuyoruz. Yine, yönetim kurulumuzda Sinter 1-2 ve 3 Makinelerinin Baca Gazı Desülfürizasyon Tesisleri ile ilgili olarak da genel müdürlüğümüz yetkilendirilmiştir. Ayrıca, Haziran ayında kamuoyuna açıkladığımız Sinter Fabrikası Muhtelif Noktalara Toz Toplama ve Tozsuzlaştırma Sistemleri Kurulması işi ile Ekim ayında ihalesini gerçekleştirdiğimiz Çelikhane Konverter ve Maden Çukurları Toz Toplama Sistemi çevre yatırımlarımız da devam etmektedir. Biyolojik Arıtma Tesisi iyileştirilmesi, Kırma Eleme Tesisleri Toz Toplama Sistemleri ile partikül madde konsantrasyonunun düşürülmesi amacıyla fabrika sahası içerisinde bulunan ana güzergahtaki yolların betonlanması yatırımları ise devam etmektedir. Şirketimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önce insan, önce çevre bilinci ile hareket etmeye devam edecektir.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2017, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER