KARDEMİR'in kapatılmaması için 23 yıl önce Destan yazdılar

- "KARDEMİR'in kapatılmaması için 23 yıl önce Karabük halkı, siyasetçisi, esnafı ve sivil toplum örgütleri, birlikte destan yazdı"

KARDEMİR'in kapatılmaması için 23 yıl önce Destan yazdılar

KARABÜK - Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) kapatılmaması için 8 Kasım 1994te yapılan eylemlerin önemli olduğunu belirterek, 23 yıl önce Karabük halkı, siyasetçisi, esnafı ve sivil toplum örgütleri, birlikte destan yazdı dedi.

KARDEMİRde çalışan işçiler, 8 Kasım 1994te fabrikalarının kapatılmasına karşı yapılan eylemlerin yıl dönümü dolayısıyla fabrika önünde toplanarak, Yenişehir Atatürk Stadına kadar yürüdü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Değirmenci, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 Kasım 1994 tarihinin Karabük ve KARDEMİR için öneminin büyük olduğunu belirterek, KARDEMİRin kapatılmaması için 23 yıl önce Karabük halkı, siyasetçisi, esnafı ve sivil toplum örgütleri, birlikte destan yazdı. Karabük bizim dünyamız, Karabükteki bütün olayların içinde olacağız. Buranın kapatılmaması için o dönem Hak İş Genel Başkanı, efsane liderimiz Metin Türker öncülüğünde burada destansı bir tarih yazıldı. Bu tarihi yaşatmak, bizden sonraki nesillere aktarmak için bu tür çalışmalarımız devam edecek. diye konuştu.

- 8 Kasım 1994 eylemleri

Türkiyedeki ekonomik krize yönelik tedbirler kapsamında 1994 yılında hükümet tarafından hazırlanan 5 Nisan İstikrar Programı gereğince Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) özelleştirilmediği takdirde kapatılması ön görülüyordu.

Kent genelinde 8 Kasım 1994te çeşitli kesimlerin katılımıyla düzenlenen gösteri ve yürüyüşlerin neticesinde, fabrikanın hisseleri halka satılmış, kurumun özelleştirilmesi veya kapatılmasının önüne geçilmişti.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER