KBÜ'den Erasmus başarısı

KBÜ'den Erasmus başarısı

KBÜ'den Erasmus başarısı

KARABÜK - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Ulusal Ajans&[#]39;ın açıkladığı rapora göre KBÜ&[#]39;nün, 2006 ve sonrasında kurulan yükseköğretim kurumları arasında Erasmus öğrenim hareketliliği sıralamasında devlet ve vakıf olmak üzere 81 üniversite arasında ilk sırada yer aldığını bildirdi.

Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, 24 aylık periyotlara göre yapılan değerlendirme sonucunda öğrenci öğrenim hareketliğinde 120 öğrenciyle KBÜ&[#]39;nün birinci sırada bulunduğunu söyledi.

109 öğrenciyle İstanbul Aydın Üniversitesinin ikinci, 77 öğrenciyle Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin üçüncü olduğunu ifade eden Polat, şöyle konuştu:

"2006 yılında kurulan üniversiteler arasında Erasmus hareketliliğinde birinci sırada yer aldığımız için mutluyuz. O günden bugüne kurulan 80&[#]39;den fazla üniversite var, bunların içinde en iyisi biziz, buna öğretim üyelerimizi de kazandırmak istiyoruz. Öğretim üyelerimizin yurtdışı akademik çalışmalarına destek veriyoruz. Kongrelere gitsinler, ismimizi orada duyursunlar, orada bildiriler sunsunlar, oradan bize hocalar gelsin istiyoruz. Uluslararasılaşma anlamında Erasmus ve Mevlana öğrenci değişim konularında pek çok ülkedeki üniversiteyle işbirliği protokolleri gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecek."

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER