KBÜ'den "Toplam Kalite Yönetimi" konferansı

KBÜ'den "Toplam Kalite Yönetimi" konferansı

KBÜ'den "Toplam Kalite Yönetimi" konferansı

KARABÜK - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Strateji Daire Başkanlığı tarafından Toplam Kalite Yönetimi konferansı düzenlendi.

Hamit Çepni Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan KBÜ Strateji Daire Başkanı Kemal Özeken, 20nci yüzyılın son çeyreğinden itibaren yükseköğretime talebin yoğunlaşması sonucu yükseköğretim kurumları ve öğrenci sayılarının hızla arttığını söyledi.

Yükseköğretim kurumlarının yönetsel vizyonları ile kalite güvencesinin teminatı olmaları gerektiğini ifade eden Özeken, şöyle konuştu:

Kalite güvence sisteminin içselleştirilmesi ile ortaya çıkacak üniversiteler iklim, gerçek anlamda yapısal dönüşümü mümkün kılacaktır. Aksi takdirde öngörülen sistem, bürokratik bir değerlendirme sürecine dönüşme riski taşıyacaktır. Bu da sürecin bir aldatmacaya dönüşme, örtbas etme, usulen yapma ve kağıt bürokrasisine dönüşme tehlikesini ortaya çıkaracaktır.

Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuba Çanvar Kahveci ise, yükseköğretimde kalitenin sürekli iyileştirme ve geliştirme yolu ile tüm paydaşların beklentilerini karşılayacak sistemler kurmak olduğunu belirtti.

Yükseköğretimde kalitenin hem çok seviyeli hem de sürekli değişim halinde olduğu için dinamik hale geldiğini aktaran Kahveci, Yükseköğretimde kaliteyi en iyi şekilde uygulamak için kendi iş modelinizi çok iyi tanımlamamız gerekiyor. Yükseköğretim kuruluşu olup kaynak sıkıntınız bulunuyorsa amaca doğru gidebilmek için imkanlarımızı doğru kullanmalıyız. dedi.

 

- Safranboluda Türk Halk Müziği gecesi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından Türk Halk Müziği konseri verildi.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonunda verilen konsere, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Andrei Şaguna Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aurel Papari katıldı.

İki perde halinde gerçekleşen konserde, İzmir, Konya, Gaziantep, Erzincan, Yozgat, Erzurum, Mersin, Şanlıurfa, Giresun, Afyonkarahisar, Eskişehir, Trabzon, Hatay, Kırşehir, Van, Bitlis, Hakkari, Kars ve Azerbaycan yörelerine ait türkülere yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2017, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER