Kızılay Haftası

Kızılay Haftası

Kızılay Haftası

Türk Kızılayı Safranbolu Şube Başkanı İhsan Topaloğlu, Kızılay Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Topaloğlu, mesajında Kızılayın insanlar arasındaki birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren bir yardım kurumu olduğunu belirtti.

En önemli görevinin insanlığa hizmet etmek olan Kızılayın, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularının kurumsallaşmış hali olduğunu ifade eden Topaloğlu, şunları kaydetti:

Savaşta ve barışta, yurt içinde ve yurt dışında meydana gelen felaketlerde insanlara yardım elini uzatmaktadır. Kuruluşundan bu yana 146 yıldır, savaş yaralılarına, doğal afetlere uğrayanlara, düşkün ve yardıma muhtaç kimselere dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin yardım etmektedir. Aziz milletimizin yardımseverlik duygularının sembolü olan Kızılay, bizi biz yapan sevgi, hoşgörü, şefkat, merhamet ve dayanışma kültürümüzün, büyük barış medeniyeti birikimimizin anlamlı bir tezahürüdür. Büyük bir dayanışma ile bütün insanlara yardım elini uzatan Kızılay, insani değerlerin önde gelen taşıyıcılarından biri olarak sosyal yaraların sarılmasında önemli rol oynamaktadır.

Olağanüstü zamanlarda olduğu kadar olağan zamanlarda da insanımızın yardımseverliğini, hoşgörüsünü, dayanışma arzusunu bütün dünyaya gösteren Kızılay, küresel barış ve dayanışmanın gelişmesine de önemli katkılarda bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Kızılayımıza çalışmalarında başarılar diliyor, Kızılay yöneticilerimizin, tüm çalışanlarımızın, yardımsever vatandaşlarımızın, değerli bağışçılarımızın, gönüllülerimizin, destekçilerimizin, tüm Kızılaycıların ve ulusumuzun Kızılay Haftasını yürekten kutluyorum.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2017, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER