Nitelikli tarım için destek

Nitelikli tarım için destek

Nitelikli tarım için destek

Karabükte üretim ile hizmet sektörünün talep ve ihtiyaçlarına uygun iş gücünün yetiştirilmesi, tarım sektöründe niteliklerinin arttırılması, üretimde etkinlik ve verimliliğinin artırılması, üretim hizmetlerinin devamlılığının sağlanması amacıyla Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasından işbirliği protokolü imzalandı.

İŞKUR Karabük İl Müdürü Coşkun Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş gücü piyasasına yönelik nitelikli kişilerin yetiştirilmesine yönelik desteklerinin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da devam edeceğini söyledi.

Tarımsal faaliyetler alanında mesleki eğitim kursları, mesleki uyum ve geliştirme kursları ve benzeri faaliyetlerle kişilere mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırılması, belgelendirilmelerinin sağlanması konusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Güven, Bu işbirliği protokolü kapsamında da Hayat Boyu Öğrenme modülü altındaki modüller çerçevesinde özellikle bahçecilik, hayvan yetiştiriciliği, arıcılık ve sürü yönetimi elemanı alanlarında hedef kitledeki aile bireyleri, özellikle kadınlar programlardan öncelikle yararlandırılacak. diye konuştu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Şahin ise, tarımsal alanların verimli kullanımına dikkat çekerek, üreticilerin yaptıkları tarım ve hayvancılık faaliyetlerini, bilinçli yapmalarını sağlamak adına destekler verildiğini kaydetti.

İmzalanan protokol kapsamında il ve ilçelerde 300 kişiye yönelik kurslar açılarak, nitelikli tarım ve hayvancılık desteklenmeye çalışılacak.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2018, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER