öğrencilerinin darp edilmelerini kınadı

- Eğitim Bir-Sen üyeleri, Karabük'te bir okulun yönetici ve öğrencilerinin darp edilmelerini kınadı

öğrencilerinin darp edilmelerini kınadı

KARABÜK - Eğitim Bir-Sen üyeleri, Karabükte Prof. Dr. Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve okul yöneticilerinin darp edilmesini kınadı.

Okul bahçesinde toplanan sendika üyeleri adına açıklama yapan İl Başkanı Zeki Öz, okulun karşısında yer alan parkta öğrencilerin oradaki bir kediye ekmek vermediğini gerekçesiyle 3 kişi tarafından iki öğrenci ile okul müdürü ve yardımcılarının darp edildiğini söyledi.

Saldırı anının cep telefonu ile kaydedildiğini anlatan Öz, Okul müdürü Ayşe Acar, Müdür yardımcıları Zafer Yılmaz ve Salih Şen ile öğrenciler Özlem Akbaş ve Mustafa Baki Bardak yaralandı. Okul yöneticileri ve öğrenciler kendi imkanları ile gittikleri Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi edildikten sonra 5 gün süreyle iş göremezlik raporu aldı. Kendilerine saldıranlar hakkında şikayetçi oldular. diye konuştu.

Öğretmen ve öğrencilerine yönelik çirkin saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Öz, saldırının sorumlularının hukuk önünde hesap vermesi için her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti.

Öz, şöyle konuştu:

Öğretmenler ve okul yöneticileri olarak güvenli bir okul ve okul çevresi oluşturmak, öğrencilerin şiddet ortamından uzak tutulmasını sağlamak için gayret gösteriyoruz. Hal böyle iken belli bir yaşa gelmiş ve belli bir eğitim seviyesine ulaşmış insanlar tarafından öğrencilere ve öğretmenlere fiili şiddet dahil küfür, hakaret, tahkir ve iftira içeren saldırıları asla kabul etmiyoruz. Okul güvenliğini çok önemsediğini düşündüğümüz Valimiz başta olmak üzere tüm yetkililerimizin bu saldırı konusunda daha hassas bir tavır takınmasını bekliyoruz. Maalesef son günlerde kamu görevlilerine karşı şiddet artarak devam etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2017, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER