Okulara Sağlıklı Beslenme Ve Hijyen Standardı

Karabük'teki okulara sağlıklı beslenme ve hijyen standardı

Okulara Sağlıklı Beslenme Ve Hijyen Standardı

KARABÜK - Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından okularda sağlıklı beslenme ve hijyen koşullarının sağlanması amacıyla yürütülen Beslenme Dostu Okullar Programı ve Beyaz Bayrak Projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanan okullara sertifika ve beyaz bayrakları verildi.

Karabükte yapılan denetimler sonucunda Beslenme Dostu Okul sertifikası ve Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullar için Karabük Öğretmenevinde sertifika ve bayrak teslim töreni yapıldı.

Vali Kemal Çeber, törende yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretim denilince herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.

Eğitim ve öğretim başarısının kümülatif bir olay olduğunu ifade eden Çeber, şunları kaydetti:

Sabah kalktığında evinde sağlıklı bir kahvaltı yapamayan öğrenci eğitimde başarılı olamaz, aile bundan sorumludur. Bindiği servis aracında okuluna güvenli gidemeyen, evine güvenli dönemeyen öğrenci başarılı olamaz. Okula geldiği zaman temiz bir sınıfta, hijyenik bir lavaboda, gülümseyen öğretmenlerin karşısında eğitim almayan bir öğrenci yine başarılı olamaz, ben böyle düşünüyorum. Herkes kendi üzerine düşen sorumluluğu bilerek hareket ettiğinde, hepsini üst üste koyduğumuzda başarılı olacağımızı düşünüyorum.

Çeber, Karabükün eğitim-öğretim alanındaki istatistiklerine bakıldığında bulunulan noktanın yeterli olmadığını ifade ederek, Yıllardır LYS ve TEOGda derece yapan bir il için yüzde 72 bence yükseltilmesi, yukarılara çekilmesi gereken bir istatistik. dedi.

Konuşmanın ardından Çeber ve protokol üyeleri tarafından okul yöneticilerine Beslenme Dostu Okul sertifikası ve Beyaz Bayrakları teslim edildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2017, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER