"Önemli olan ay-yıldız"

"Önemli olan ay-yıldız"

"Önemli olan ay-yıldız"

Karabükte yaşayan milli sporcu Khayal Abdullayev, Çocuk Esirgeme Kurumundayken 7 yaşında başladığı dövüş sanatlarında kazandığı birçok dünya şampiyonluğunun ardından antrenör oldu.

Ablasıyla Azerbaycanda Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan Abdullayev, 7 yaşında antrenör Azad Asgarovun kendisinde yeteneği fark etmesiyle spora başladı.

Esirgeme yurdundaki çocuklara da örnek olan Abdullayev, birçok turnuvaya katılarak dereceler elde etti.

Anadolu Üniversitesi ve Karabük Üniversitesinde eğitim alan Abdullayev, artık Karabükte bir spor salonunda sporcu yetiştiriyor.

Abdullayev,yaptığı açıklamada, spora başlamasının ardından hayatının değiştiğini söyledi.

Çocukluğunda çok zorluklar yaşadığını ifade eden Abdullayev, Ne annem var ne de babam, bir ablam var. Onunla büyüdük. Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocuklarının herkes sokakta büyüdüğünü düşünüyor. Hocam bendeki yeteneği gördü ve spor salonuna götürdü. Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocuklara örnek olsun diye bana sporu öğretti. 2011 yılında ilk kez Ukraynada dünya şampiyonu oldum. diye konuştu.

Daha sonra Anadolu Üniversitesinde öğrenim gördüğünü anlatan Abdullayev, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ile tanıştığını ve 2013te Karabüke geldiğini belirtti.

Abdullayev, Türkiye ve Karabük halkına her zaman yanında oldukları için teşekkür ederek, Türkiyede şampiyon oldum, seçmelere katıldım. Bundan sonra şampiyonalara çok fazla katılmayacağım. Gençlerin önünü açacağım. Gençler de milli sporcu olsun, sporun faydasını anlasınlar. dedi.

 

- Önemli olan ay-yıldız

 

Milli sporcu olunduğunda devletin gençlere çok fazla destek verdiğini aktaran Abdullayev, Milli sporcu olduğunuzda bir adım öndesiniz. Dünya şampiyonu olduğunuzda atanma şansınız var. Ben çocuklara bunları söylemek istiyorum. Şampiyon olduğunuzda devletin size bağışladığı çok şey var. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız sağ olsunlar. ifadelerini kullandı.

Artık Karabükte yaşadığını vurgulayan Abdullayev, şunları kaydetti:

Burada spor salonunda hoca olarak çalışıyorum. Burada çocukları eğitiyorum, kendim de hazırlanmış oluyorum. Önemli olan para değil, önemli olan yetişsin Türk halkına bir hizmet versin. Önemli olan ay-yıldızdır, ay-yıldızı dünyaya tanıtsınlar.

Abdullayev, karma dövüş sanatlarında 3 dünya şampiyonluğu, bir Avrupa şampiyonluğu, kick boks, wushu ve ju jitsuda birer dünya ve Avrupa şampiyonlukları olduğunu, karma dövüş sanatları ile wushuda 5 Türkiye şampiyonluğunun bulunduğunu sözlerine ekledi.

 

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2017, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER