pansiyon Sahipleri süre istedi

Karabük'teki pansiyon Sahipleri süre istedi

pansiyon Sahipleri süre istedi

KARABÜK - Karabükte öğrencilerin barınma ihtiyacı karşılayan pansiyoncular, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı yurtlara eksiklerini gidermek için 2019 yılına kadar verilen sürenin kendilerine de verilmelerini istedi.

Karabük merkez başta olmak üzere Safranbolu ve Eskipazar ilçelerinde işletmeleri olan pansiyoncular adına açıklama yapan pansiyon işletmecisi Hasan Ünver, 60 pansiyon işletmecisinin devletten süre beklediğini söyledi.

Merdiven altı hizmet vermediklerini ifade eden Ünver, Karabük, Safranbolu ve Eskipazar belediyelerinden ruhsatlarımız mevcut. Belediye, Maliye, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve emniyet tarafından sürekli denetleniyoruz. Yönetmelikte yer alan mevcut yurtlar ifadesinin bizler içinde geçerli olmasını ve 2019 yılı sonuna kadar eksiklerimizi tamamlamak için müsaade edilmesini istiyoruz. diye konuştu.

Gerekmesi halinde dernek kurarak haklarını aramaya çalışacaklarını aktaran Ünver, şöyle konuştu:

Burada amaç barınma ve konaklamada kaliteyi yakalamak ise rekabet ortamının devam ettirilmesi gerekmektedir. Özellikle asgari ücretle çalışan ve gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarının mağdur olmaması, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı ruhsatı bulunan yurtlarda yüksek ücretlerle konaklamalarının engellenmesi için pansiyonların devam etmesi gerekmektedir.

 

 
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER