Safranbolu Evleri İstanbul'da Görücüye Çıkacak

- İstanbul Fuar Merkezi'nde bu yıl ilk kez düzenlenecek Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı'nda UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinin tarihi evleri görücüye çıkacak

Safranbolu Evleri İstanbul'da Görücüye Çıkacak

İstanbul Fuar Merkezi'nde bu yıl ilk kez düzenlenecek Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı'nda (BAKAF) UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinin tarihi evleri görücüye çıkacak.

Dünyanın "en iyi korunan 20 kent"i arasında gösterilen, Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme ve köprülerin yanı sıra genellikle 3 katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanarak estetik biçimde şekillendirilmiş geleneksel evler, 27-30 Haziran tarihlerinde yapılacak BAKAF'ta İstanbulluların ilgisine sunulacak.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Safranbolu'nun Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.

Safranbolu'nun kendi değerini tüm Batı Karadeniz'e yansıtmak istediğini ifade eden Ürkmezer, "Osmanlı mimarisini yansıtan 'Safranbolu evleri', Türk kent kültürünü günümüzde de yaşatmaya devam ediyor. Safranbolu, Türkiye'de, İstanbul ile kent ölçeğinde dünya mirası listesindeki tek yer. 'Osmanlı'nın parmak izi' olarak adlandırdığımız ilçemizin daha çok turist ağırlaması için tanıtımlarına da her alanda devam ediyoruz." diye konuştu.

Belediye tarafından fuarda sergilenmek üzere "Safranbolu evi" maketi hazırlandığını aktaran Ürkmezer, "Fuara gelecek misafirlerimizi bu evde ağırlayacağız. Bunun yanında tarihi saat kulesinin de maketi fuarda yer alacak. Yine misafirlerimize Safranbolu'yu tanıtıcı CD ve broşür gibi materyaller dağıtacağız. İlçemizin önemli bir gıda ürünü olan 'Safranbolu lokumu'nu da gelen misafirlerimize ikram edeceğiz. Yine bunun yanında Safranbolu'ya özgü yöresel ürünlerin de ikramlarını yapacağız. Yine 'mucize bitki' olarak anılan Safranbolu ile özdeşleşen safran bitkisinin de tanıtımını burada yapacağız."

Ürkmezer, fuarda Karabük'ün yanı sıra Bolu, Bartın, Düzce, Çankırı, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak'ın da stantlarının yer alacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2018, 00:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER